Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Dit werkje kan goed gebruikt worden bij het thema Jezus is het Licht van de wereld, of  Jezus is een baken in het duister. Jezus is ons lichtpunt in donkere dagen. Ik wilde iets hebben bij het onderwerp dat Jezus het Licht is en ik had er al vaker dingen mee gedaan, ook licht en donker enz. dus nu iets wat ook leuk is om te doen, een vuurtoren. 

J

Bij een vuurtoren moet ik altijd denken aan eilanden, aan zee, aan zo'n toren in de duinen die boven alles uit torent en goed zichtbaar is. Die toren geeft licht, het zorgt ervoor dat je weet waar je heen moet gaan. Je kunt het als een soort kompas gebruiken. Weten jullie nog van de momenten dat je op een evenwichtsbalk liep en alle kanten op viel en hoe de leraar of juf dan zei dat je naar het eindpunt moest kijken, zo is dat ook in het leven. We lopen op wegen, we doen dingen, we maken dingen mee en soms lijkt het of we steeds vallen, dan weer naar links en dan weer naar rechts, het is heel moeilijk om de balans te vinden en stabiel te blijven rondlopen. Maar dat advies om naar het eindpunt te kijken mogen we ook meegeven aan kinderen. Kijk naar het einde van die smalle balk, kijk naar het eindpunt op die moeilijke weg. Kijk naar die toren en dat licht wat zelfs in het donkerste stukje van je leven je laat zien: Hier ben ik, kijk naar mij en je zult komen waar je heen wilt. Jezus is dat licht, Hij is die toren, Hij is een baken. Het is zichtbaar tot in de verste verte, wanneer je je ogen opent en ziende wordt en als je het licht gezien hebt en met je bootje dobbert op de oceaan dan kun je je richten op dat licht. Dan is er uitzicht op redding als je het niet meer ziet zitten. God wil dat ook wij stuk voor stuk lichtjes worden in het donker. Een soort van herkenningspunten in deze wereld. Is het te zien dat jij, dat ik dat licht uitstraalt? Dat wij dragers zijn, brengers van dat Licht? Hemels Licht?

In het werkblad heb ik op blad 1 de basisplaat en op blad 2 de onderdelen. Het is niet zo heel moeilijk. Ik zet niet op elke plakstrook ook het woord. maar is vaak wel zichtbaar.

Werkbeschrijving mandje met motief:

-Print de bladen uit en kleur ze in en knip vervolgens de onderdelen van blad 2 uit.
-Vouw de lijmstroken links en rechts van de toren naar achteren. De vlakken onder de toren blijven zoals ze zijn.
-Vouw de toren op de middenlijn tot aan het randje en hekje boven. (dus niet helemaal tot boven vouwen)
-Knip alvast het gestreepte vlak uit de toren op de basisplaat en lijm er eventueel gelijk een doorzichtig stukje plasticfolie achterlangs
-Doe lijm op de zijvlakken van de toren (de plakstroken) en lijm nu de toren op de basisplaat op de juiste plek.
-Doe lijm op de twee lijmstroken onder de toren en lijm op de achterkant van het deel met de heuvels en lijm het er voorlangs.
-Vouw de kleine plakstrookjes aan het kleine dakje naar achteren en lijm het op de juiste plek aan de bovenkant van de toren
-Lijm ook de lamp erachter.
-Knip uit geel papier lichtstrepen en lijm die er nog op. Kinderen kunnen dat er ook gewoon op tekenen maar ik ben dat bij een voorbeeld vergeten.

DOWNLOAD WERKBLAD vuurtoren