Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Nu komt voor mij de meest lastige knutsel om uit te leggen m.b.t. het in elkaar zetten, alhoewel ik denk dat het meeste zichzelf wel wijst. Dit is een soort bouwplaatje en ik heb een bootje gemaakt die staat voor ons leven, hoe wij varen door stormen heen, hoe wij van alles meemaken, maar daarbij blijft het heel belangrijk om Jezus aan boord te hebben. Ik moest ook dezen bij het maken hiervan aan mensen die achter op hun auto zo'n plaatje hebben baby on board. Ze willen aangeven dat je voorzichtig moet zijn als je erachter rijdt, dat je er rekening meehoudt dat zij een kind in de auto hebben zitten. En wij als kinderen van God moeten er om denken en duidelijk maken dat God bij ons in ons leven is, dat Zijn Zoon Jezus met ons meegaat in elke storm, dat Hij erbij is en ons helpt, ons troost, ons steunt. Al zijn golven nog zo hoog, Hij is nabij. Dit werkje was ook leuk geweest om als huwelijksbootje te gebruiken, bruidspaar erin en Jezus aan boord, samen met Jezus over de levenszee in voor- en tegenspoed. Maar het bootje is ook bruikbaar bij het verhaal van de storm op het meer misschien of andere verhalen waar zoiets in gebracht wordt. 

J

J

Ik heb vooral nu zelf dit willen doen als vrij werkje waarbij ik alle kanten op kon en het bouwplaatje kostte iets meer tijd en werk, maar was voor een keer ook leuk om te doen, ik hoop dat het me lukt het duidelijk uit te leggen, maar het filmen ging niet helemaal zoals ik wilde omdat ik het eerst met 80 grams papier maakte en dat wil gerust wel, maar het is dan lastiger om bijvoorbeeld de saté prikker er doorheen te prikken, en de delen goed op elkaar te krijgen zonder het slordig te maken en ik wil dan teveel knutsels achter elkaar maken en filmen en dat gaat mis, alles zat onder de lijm haha en als ik een foutje maak moet het opnieuw dus heb ik besloten het zo aan te leveren in de hoop dat jullie het ermee kunnen doen en ik mag altijd gemaild worden.


Werkbeschrijving:
Ik lever twee versies aan, bij de ene moet je de golven nog los uitknippen en bij de andere staan de golven al op de zijkanten van de boot geprint.

Het bestand bestaat uit drie pagina's. Het beste werkt dit als je 120 grams papier bijvoorbeeld gaat gebruiken, maar 80 grams wil wel, alleen het wordt sneller kreukelig en dat is jammer.

Op blad 1 zie je de boven- en onderzijde van de boot, het koppelstuk welke tussen de beide zijkanten van de boot gelijmd moet worden, en een jongen en meisje waarbij de kinderen zelf kunnen kiezen wie ze erin plakken. Op blad 2 zie je de zijkanten van de boot, Jezus en een zeil en op blad 3 staat bij het ene pdf bestand een deel als water en stroken met golven en in het andere bestand alleen de twee onderkanten voor twee kinderen, die heb ik in blauw geprint dat was mijn zee als het ware.

-Print de gewenste werkbladen uit en kleur ze in en knip ze uit
-Ik begin met de stroken (de zijkanten van de boot van blad 2) Ik knip dit eerst uit, dus ik laat A en B aan elkaar en houd 1 geheel. Nu vouw ik het dubbel en knip alle hoekjes tussen de plakstrookjes weg. Daarna knip ik A en B los van elkaar, dit scheelt knipwerk.
-Ik lijm vervolgens de beide delen aan elkaar. Ik doe lijm op het rechthoekige vlak met daarop de tekst lijmvlak en plak nu de andere strook eraan vast. 
-Ik neem nu het koppelstuk van blad 1 en plak die tussen de beide zijkanten. Het is wel belangrijk op even voordat het aan elkaar zit te meten op de onderkant van de boot of het niet nog een tikje te lang blijft, want het is millimeterwerk, ik had het nog iets bijgewerkt maar heb niet meer de tijd gevonden om het te testen.
-De zijkanten zijn nu gekoppeld, vouw nu alle lijmvlakjes onder en boven om en lijm het geheel eerst op de onderkant van de boot en zet het mooi in model. (met stevig papier is er een simpele optie om het model goed te krijgen door de onderzijde van de boot langs de randen van lijm te voorzien en vervolgens die met de lijm naar onderen in het bootje te drukken, je schuift het geheel dus met het lijm naar beneden in het stuk met de zijkanten nu zal dit onderkantje het bootje gelijk in vorm drukken. Met 80 grams papier is dit een lastige omdat dat slap is en dan zo kreukelt, dat ging bij mij tijdens het filmen heel leuk en daarom zou ik steviger papier verkiezen.
-Knip nu de opening uit het deel voor de bovenkant van de boot van blad 1. Lijm dit bovenop het deel dat al klaar is. Nu zit het bootje in elkaar.
-Lijm het geheel in het midden van het watervlak van blad 3
-Neem een satéprikker als mast voor de zeilen, prik ermee een gaatje in de boeg en haal er nu een stukje af zodat de lengte passend is, daarna de lijmprikker weer door het gaatje prikken en op de bodem van de boot even lijmen of met dubbelplakkertje op z'n plek houden.
-Doe wat lijm achter de rechte rand van het grote zeil en lijm het op de prikker, doe nu lijm langs de rechte rand (voorzijde) van het kleine zeil en lijm die er op gewenste hoogte achter. 
-Vouw de poppetjes die je erin wilt hebben dubbel, vouw de voetjes naar voren en gebruik die als lijmvlak, vouw de lijmstrookjes naar achteren zodat daarmee het poppetje kan staan, lijm nu het poppetje op elkaar, doe vervolgens lijm onder de voeten en plakstrookjes en lijm ze op de plek die je wenst.
-Bij de andere versie moeten de golven nog uitgeknipt worden, ik heb die meegeprint op blauw papier, maar dit had ook ingekleurd kunnen worden bijvoorbeeld.
-De golven zitten ook aan elkaar, dus het deel voor de linkerkant van de boot en het deel golven voor de rechterkant van de boot en ik heb een strook met patroon toegevoegd om het knippen gemakkelijker te maken. Anders bestaat de kans (als kinderen lage golven willen) dat ze per ongeluk de golven stuk knippen.
-Vouw het vlak met golven van blad 3 dubbel. Knip nu het deel golven die je bij die vouwlijn ziet eruit. Daarna kun je dat stuk wat je eruit knipte nog los van elkaar knippen en ook als golven gebruiken, maar dit hoeft niet. De overgebleven delen met golven hebben het gearceerde stuk (dus het deel met patroon er nog aan vast). Nu kun je kiezen om dit weg te knippen dan hou je lage golven over, of je laat het eraan en gebruikt het gearceerde deel als lijmvlak. Dat is wat ik heb gedaan zodat ik hogere golven heb en Jezus echt nodig aan boord.
Lijm de golven nu links en rechts op de zijkanten van de boot, hou het blanco deel naar buiten gericht en let op dat de golven de goede kant op gaan, ze varen tegen de golven in.

Kinderen kunnen natuurlijk ook hun eigen golven knippen en je kunt ook kiezen om elk kind een eigen bootje te laten maken met alleen zichzelf erin en dan een grote zee maken met daarop de bootjes van de kinderen en Jezus die op het water loopt en zegt: Vertrouw op Mij, maar dan zal het zeil wel even aangepast moeten worden zonder het Jesus on board logo. Er zijn wel opties voor het bootje en ik hoop dat jullie er iets mee kunnen en er iets in zien. Wij vonden het zelf in elk geval leuk en het resultaat ziet er ook erg leuk uit, ik kan het alleen niet zo mooi op foto krijgen, maar heb mijn best gedaan.

DOWNLOAD WERKBLAD golven op zijkant

DOWNLOAD WERKBLAD golven los