Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik wilde nog even iets maken m.b.t. de Heilige Geest en dat was toch ook weer even een lastige want ik heb al vaker dingen gemaakt en op een gegeven moment denk je volgens mij was ik er wel haha, maar ja toen zag ik ons windmolentje in de tuin en dacht ja als de Geest waait waaien ook wij rond en rond en rond als dat molentje en misschien moet ik maar gewoon het eenvoudig bij een windmolen houden en dat heb ik gedaan. Ik heb twee verschillende gemaakt, één met vleugelvorm en duif erop en de andere met de regenboog als tegen van hoop, van verwachten, van liefde en geloof.

J

Deze knutsel zullen kinderen al snel wel leuk vinden, het is wel even een dingetje om goed te testen of het materiaal ook werkt, ik vond het met 80 grams papier op zich wel te doen, maar er stond geen wind en als je dan zelf blaast is dat papier erg bewegelijk wat niet echt heel lekker rondgaat, nou ja, het draait prima, maar ik wil dat het als een tierelier draait, het moet zo snel mogelijk het liefst en dat kreeg ik zonder wind en mijn eigen blaaskracht nog niet voor elkaar. Wel heb ik nog even een versie met geel steviger papier gemaakt en die draaide beter. De belangrijke punten bij zo'n knutsel zijn toch zorg dat het splitpennetje de ruimte heeft, dus niet te straks zetten dan draait de molen te slecht, doe even iets tussen het molentje en het stokje, bijvoorbeeld een kraal en blazen maar. Ik heb een roerstok voor verf gebruikt als stokje, maar er valt ook wel een stokje te maken met stevig karton zou ikzelf denken, even drie lagen op elkaar bijvoorbeeld. Sommige mensen gebruiken een rietje maar dan een speld ipv een splitpen dat zou ikzelf met kinderen niet doen.

Werkbeschrijving Windmolen:

Het bestand bevat 2 bladen met daarop de twee verschillende tekeningen. Kies welke je wil gebruiken en print die.

-Kleur alles in voorzover nodig en knip de onderdelen uit
-Knip de stippellijnen in tot waar ze stoppen
-Lijm nu bij de duifversie eerst de duif met het buikje over het midden van de vierkant
-Knip de snaveldelen uit en knip daar het gestreepte driehoekje tussen de lijmstrookjes weg 
-vouw de lijmstrookjes naar achteren en vouw de snaveldelen dubben vanaf de punt (doormiddenvouwen over de lengte)
-Doe lijm op de lijmstrookjes en plak het ene snaveldeel in een V vorm onder de ogen
-Doe lijm op de lijmstrookjes van het andere snaveldeel en lijm die er van onderaf in, of gebruik gewoon 1 snaveldeel.
-Neem nu de kleine cirkel met stip en doe lijm op de onderkant, pak vervolgens de punten van je vierkant en lijm steeds een punt onder die cirkel. Je moet de punten nemen waar het gestreepte driehoekje op geprint is.
-Maak een gat in het midden en doe er een splitpen door, nu een kraal bijvoorbeeld achter de molen en dan het geheel op een stokje of stevig karton bevestigen.

(Je kunt ook gewoon de punten met de gestreepte hoekjes erop nemen en er een gaatje doormaken en vervolgens deze met een splitpen over elkaar heen bevestigen en vervolgens dat geheel aan de onderkant door steken, zo krijg je ook het molentje.
Zoals ik al aangaf iets steviger papier zal beter bewegen omdat het papier dan minder meebeweegt als er hard geblazen wordt.

DOWNLOAD WERKBLAD windmolen