Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Toen ik op verzoek met een pinksterduif begon met bewegende vleugels besloot ik ook nog maar even een eenvoudiger knutsel te maken en dat is deze geworden, het geeft minder knipwerk, alleen de duif en vlam moeten geknipt.

Deze knutsel hoort bij het in vuur en vlam komen te staan van de Heilige Geest, dat je als het ware zegt Zend het vuur tegen de Here God en dat Hij dan het vuur naar beneden stuurt of dat je er vanuit gaat dat de Here God zegt ontvang Mijn Heilige Geest. De kinderen op het plaatje willen graag ontvangen, dat zie je aan de harten welke ze in hun handen houden, het is eigenlijk beeldend gemaakt dat zij hun eigen hart opheffen naar boven en dat de Heilige Geest dan als een duif neerdaalt en het vuur brengt waardoor hun hart in vuur en vlam komt te staan, nu zie je alleen een lont maar die kunnen kinderen natuurlijk ook van vlam voorzien, maar hoeft niet, ik heb alleen de duif, het lijfje er met dubbele plak voorlangs geplakt en onder de pootjes een draad als lont bevestigd en daar een vlammetje aan gemaakt, nu heeft de duif vuur en zoals jullie zien spat het vuur eraf, het is een vurige duif.

In het pdf bestand staat op blad 3 een kleurplaatversie.

Zie ook op youtube https://www.youtube.com/watch?v=LmEsOIyq6z8


DOWNLOAD WERKBLAD


Werkbeschrijving:
-print blad 1 en 2 alleen uit als je alleen de knutsel gebruikt
-Kleur de onderdelen op blad 1 en 2 in
-Knip de onderdelen op blad 2 uit, ik heb de pootjes van de duif even voorzien van streepjes tussen die teentjes zodat het sneller en eenvoudiger knipt, dan kun je later kiezen om die tussenstukjes nog uit te knippen.
-Doe een stuk dubbele plak op de basisplaat op het bovenlijf van de duif of plak het op de achterkant van het losse duifdeel dan weet je zeker dat het op de goede hoogte is
-Plak nu het lijf van de duif eroverheen
-Lijm een touwtje onder de pootjes van de duif door 
-vouw een vlammetje dubbel en lijm die aan weerszijden van het lontje
-teken eventueel vlammen aan de harten dan staan ze in vuur en vlam