Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik heb vaker engeltjes gemaakt maar dit keer even een beker engeltje. Dus een engeltje met als lijfje een plastic bekertje. Het bekertje heb ik met witte verf geverfd, ikzelf had nog wat latex staan en heb dat gebruikt om het bekertje te verven. Ik heb een andere versie geprobeerd waarbij ik het bekertje bespoten heb met spuitlijm en toen even gerold door de kunstsneeuw, toen had ik een sneeuwengeltje. Het lastige is dan weer wel om de armpjes en vleugels eraan te plakken, dat blijft minder goed zitten, maar het resultaat was best leuk. Ook heb ik nog even met piepschuimbolletjes een hoofdje getest. Ik heb de hoofdjes met een prikstokje bevestigd dat was de meest eenvoudige manier.


Werkbeschrijving verlichtte engel:
In de pdf staan 3 werkbladen. 
Blad 1 hoofdjes
Blad 2 vleugels en armen voor 2 kinderen
Blad 3 andere hoofdjes

Ik heb de hoofdjes, vleugels en armen met 80 grams printerpapier gemaakt

-Print blad 1 of 3 en blad 2 uit
-Kleur de gewenste onderdelen in
-verf de bekertjes wit (het mooist wordt het met een rollertje, maar met kwast wil wel)
-doe wat glitter over de verf als het nog nat is (ik had strooibusjes dan kun je het er net als zout uit een zoutpotje op strooien)
-Plak de vleugels achter
-Vouw de armen dubbel en lijm ze op elkaar en plak ze links en rechts met de duimen omhoog
-Vouw het hoofdje dubbel en doe er een prikstokje tussen en lijm het op elkaar
-Smelt met een dikke naald of een lange spijker een gaatje bovenin het bekertje in het midden en steek nu het prikstokje erdoor
(de kinderen niet laten smelten dat is te heet en gevaarlijk) Je maakt de punt van de spijker/naald heet met een gasaansteker of kaars en smelt het gaatje erin, let op de dikte dat die gelijk is aan het prikstokje.
-Mochten jullie een piepschuim bolletje als hoofd doen lijm het goed vast of doe het er ook op met een prikstokje en maak met wol wat haar, het gezichtje erop tekenen met stift is het meest eenvoudige.
-Onder het bekertje kun je een waxinelichtje op batterij zetten (geen gewone doen, dan gaat het bekertje denk ik smelten) dus alleen op batterij.

Ik hoop dat het duidelijk is. Ik heb zelf bij een bekertje de meeste onderdelen met plakband bevestigd als proef dat ging evengoed ook. Alleen het hoofdje heb ik niet op die wijze getest.

DOWNLOAD WERKBLAD