Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik had een knutsel nodig bij het onderwerp Toevlucht, het thema veiligheid. En ik had eigenlijk al langere tijd het idee in een bestand staan om iets te doen met een toren en daar in de toren een kind schuilend voor wat zich buiten de toren afspeelt. Ik wilde in eerste instantie iets maken met een draaiend geheel en deuren die open en dichtgaan, maar heb besloten om het wat eenvoudiger te doen en het thema uit te werken m.b.t. diverse bijbelteksten die betrekking hebben op de Naam van de Heer die als een sterke Toren is voor wie Hem zoeken. De tekst die ik dus in eerste instantie gebruikte was spreuken 18:10 (NBG) De naam van de Heer is een sterke toren, de rechtvaardige snelt erheen en is veilig. Ik heb daarna verder gedacht over dit onderwerp en meer teksten gevonden die ook betrekking hebben op God, op de Heer die een vesting is, een burcht een sterke toren en zo ben ik het onderwerp gaan uitwerken in de hoop dat jullie er iets mee kunnen, ikzelf heb het gebruikt ook m.b.t. veiligheid zoeken, bescherming zoeken en waar kunnen we die vinden, welke naam kunnen we aanroepen? Het is de naam van Jezus, bij Hem kunnen we schuilen.

Ik had hele plannen met deze knutsel, ik wilde een draaiend geheel. Dichte deuren in beeld en draai je de toren dan zie je ineens een open geheel en daar binnenin de toren een kind schuilend voor de wereld, voor de problemen, voor de zorgen, voor angsten, voor verdriet enz. Maar dat draaiend maken gaf door tijdgebrek toch wat problemen daarom heb ik het zo gemaakt als het nu is.

Ik dacht bij die toren en het woord vesting en burcht aan kastelen, aan torens met dikke muren, hoog, sterk, en veilig. Als je daar achter die dikke muren staat en de deuren zijn vergrendeld, de brug omhoog, dan kun je vanaf die toren naar beneden kijken en zie je de vijanden naderen, maar ze hebben geen mogelijkheid om je te raken, je bent op een plek waar zij niet kunnen komen, ommuurd, rondom jou zijn de dikke muren van de toren, je hoeft niet bang te zijn. De bijbel zegt duidelijk dat dat de naam van de Heer zoals een toren is, een veilige schuilplaats voor wie Hem aanroepen. 

Het dubbele bij dit soort onderwerpen is dat je om je heen veel dingen hoort en dan ga je denken, ja het is erg gemakkelijk om te zeggen dat iemand Jezus maar hoeft te roepen en hij of zij is veilig. De wereld is chaos, de mensen zijn op de vlucht voor vele dingen, wreedheden en dan komen wij aan met de naam van Jezus. Dit blijft moeilijk, maar toch is de bijbel heel duidelijk, zijn er meerdere teksten te vinden waarbij God zegt dat we mogen komen en schuilen, dat Hij onze redding is en uiteindelijk is dat ook zo, zonder de Here Jezus zijn we verloren voor de eeuwigheid, maar als wij bij Hem komen zijn we gered, op voorhand gered. 
Het verhaal van David en Goliath laat ook heel mooi zien hoe David als kleine man de onoverwinnelijke reus benadert. David heeft gezien hoe velen het verloren en op de vlucht gingen voor de reus, maar hij was niet bang omdat hij wist dat God bij hem zou zijn. David sprak de reus aan en zei tegen hem dat hij er wel zo mooi stond met zijn machtige wapens, maar David zei: Ik daag je uit in de naam van de Heer. David was niet bang hij vertrouwde erop dat God de reus uit zou leveren, dat God de overwinning zou geven en dat deed God. Wij mogen ook weten dat wij de overwinning behalen als wij de naam van de Heer aanroepen, dat wij bij Hem mogen komen als we bang zijn, als we verdrietig zijn, als we teleurgesteld zijn, als we ons zorgen maken. Hij is een vesting, een burcht, een schuilplaats en een veilige Toren en nog veel meer dan dat.

Ik kan nog van alles bedenken maar ik hoop dat jullie hier een richting mee op kunnen, dat jullie verhalen weten waarbij je deze knutsel kunt gebruiken, of dat jullie zelf iets uit weten te werken aan de hand van mijn voorzet.
Ik zal onder het te downloaden werkblad nog een paar extra bijbelteksten meeleveren die betrekking hebben op dit onderwerp.

Ik zag overigens nog een mooie titel terwijl ik rondzocht naar extra tekst: Schuilplaats gezocht. Gelijk toen ik dat las dacht ik ja, vroeger als we verstoppertje deden zochten we de beste plek, een plaats waar niemand ons kon vinden, waar we goed verscholen zaten en veilig waren voor degene die ons zocht. In het leven vinden we die schuilplaats als we gaan naar Hem die ons liefheeft, onze burcht en vesting.

Ik heb twee verschillende torens gemaakt, nou ja wel dezelfde vorm etc, maar de ene toren is iets hoger in elkaar te zetten. Dit heb ik gedaan omdat ik voor de stevigheid binnenin de toren een chips bus heb gebruikt van pringles. Ik heb getest met meerdere merken ook goedkope soorten en die bussen verschillen in lengte. Je kunt altijd een bus inkorten, ook dit heb ik gedaan, maar voor de mensen die denken ik wil niet teveel gedoe met snijmaterialen etc. die kunnen dus gebruik maken van het werkblad waarbij de bovenrand van de toren los er omheen wordt geplakt, dat geeft ruimte om hoogte te bepalen en past om een pringles bus.


Werkbeschrijving Toevlucht 1:

Het bestand bestaat uit 3 bladen.
Op blad 1 een cirkel die bovenop de bus/toren wordt geplakt. Een tekstkaartje om op de toren te plakken indien gewenst. Een jongen en meisje. En de bovenrand van de toren. Op blad 2 staat het onderdeel van de toren welke rondom de bus gelijmd wordt en blad 3 bevat voor 2 torens/kinderen een schijf die rondom de toren geschoven kan worden en beplakt met grind of propjes crêpepapier etc.

- Print de gewenste bladen uit.
- Kleur de onderdelen in
- Knip de onderdelen uit
- Onderaan de toren van blad 2 zitten kleine plakstrookjes, knip die in.
- Lijm nu het onderdeel van blad 2 om de chips bus door op de blanco plakstrook lijm te doen. Plakband gebruiken kan natuurlijk ook.
- Vouw de poppetjes dubbel en doe er lijm tussen en vouw de voetjes naar voren zodat ze kunnen staan als het ware en het plakstrookje bij de rug naar achteren vouwen.
- Lijm de poppetjes vast op de ronde cirkel met steenmotief van blad 1 
- Zet de cirkel met daarop de poppetjes bovenop de bus en lijm ze eventueel vast.
- Neem nu de strook voor de bovenkant van de toren en lijm die om de bus heen en schuif deze op de juiste hoogte zodat de poppetjes nog net over de rand kunnen kijken bijvoorbeeld.
- Knip het midden uit de cirkel van blad 2. Dus de blanco cirkel eruit knippen en schuif deze nu over de toren heen. Als het goed is zijn de lijmvlakjes van de toren al in goede positie komen te staan toen je de bus neerzette. Lijm nu de cirkel vast op de plakstrookjes en versier de cirkel met bijvoorbeeld zand of grind of propjes crêpepapier of gewoon ingekleurd laten. 
- Lijm de tekst op de gewenste plek.

Werkbeschrijving Toevlucht 2:

Dit werkblad bestaat ook uit 3 pagina's
Op blad 1 een helft van de toren en het meisje en op blad 2 de andere helft van de toren en het jongetje met tekstkaartje, op blad 3 de cirkel met steenmotief voor bovenop de toren (hier komen de poppetjes op te staan) en de cirkel die om de toren heen geschoven wordt en als grond dient.
Dit werkblad kan gebruikt worden voor een chipsbus van ongeveer 21 cm hoog, de toren zelf wordt ongeveer 25 cm hoog. Ik had een bus van de lidl

- Print de bladen uit
- Kleur de onderdelen naar wens in of print op gekleurd karton
- Knip de onderdelen uit
- Knip de plakstrookjes onderaan de torendelen van blad 1 en 2 in.
- Doe nu lijm op de blanco zijstroken van de beide delen van blad 1 en 2 en lijm de delen aan elkaar. Lijm vervolgens het geheel rond de chipsbus.
- Vouw de poppetjes dubbel en doe er lijm tussen tot aan de voetjes. Lijm ze. Dus de rug tegen de buik enz. 
- Vouw de voetjes naar je toe en de lijmstrookjes onderaan de benen (rugzijde) ook omvouwen. Lijm de jongen en het meisje op de kleine cirkel met steenmotief van blad 3.
- Knip de blanco cirkel uit de bovenste cirkel van blad 3 en schuif het geheel om de bus, doe wat lijm op de lijmstrookjes onderaan de torendelen en lijm het geheel erop.
  versier het geheel naar wens, inkleuren, beplakken met gescheurd papier enz... er zijn wel opties.
- Plak de tekst op het geheel.

Ik hoop dat jullie eruit komen, mailen mag altijd.

DOWNLOAD WERKBLAD

DOWNLOAD WERKBLAD

H
ier nog wat extra bijbelteksten:

Hier nog wat extra bijbelteksten: God is voor ons een veilige schuilplaats, een betrouwbare hulp in de nood. Psalm 46:2 | NBV |
Bij u schuil ik, u bent mijn schild, in uw woord stel ik mijn hoop. Psalm 119:114 | NBV |
Gods weg is volmaakt, het woord van de HEER is zuiver, een schild is hij voor allen die bij hem schuilen. Psalm 18:31 | NBV |
Maar ik, ik zal uw sterkte roemen, in de morgen uw trouw bezingen: u bent voor mij altijd een burcht geweest, een toevlucht in tijden van nood. Psalm 59:17 | NBV |
De naam van de HEER is een sterke toren, de rechtvaardige snelt erheen, en is veilig. Spreuken 18:10 | NBV |
De HEER is goed, een vesting in tijden van nood, hij kent wie bij hem schuilen. Nahum 1:7 | NBV |
Hij alleen is mijn rots en mijn redding, mijn burcht, nooit zal ik wankelen. Psalm 62:3 | NBV |
Moge de HEER een burcht zijn voor de verdrukte, een burcht in tijden van nood. Psalm 9:10 | NBV |