Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Het blijft af en toe bij mij weer opborrelen, de wapenrusting van God. Het is zo belangrijk in deze tijd, waarin zoveel dingen veranderen, zoveel normen en waarden vervagen of bijgesteld worden, waarbij zoveel nieuwe dingen op ons af komen om sterk te staan. Ik had al een tijdje terug iets over de wapenrusting gemaakt en kwam er niet aan toe om nog verder uit te werken en nu dus toch maar even weer doorgezet om te zorgen dat het er komt zodat er voor jullie meer opties zijn, meer verschillende manieren en dingen om te gebruiken en daarnaast verschillen natuurlijk ook de smaken. De wapenrusting zelf had ik al vaker gebruikt, soms wat gepast en toen ik de kist maakte met daarin die wapenrusting dacht ik al, ja maar als je het in die legerkist laat zitten en wel bij de hand hebt, je kunt het eigenlijk in een paar seconden pakken en aantrekken en toch doe je het niet, je bewaart het totdat..... en dat totdat dat kan het moment zijn dat het eigenlijk al te laat is, of maar net op het nippertje goedkomt. Dit poppetje heeft de wapenrusting aangetrokken, althans ik heb het bij het poppetje aangetrokken en ik hoop dat kinderen dit ook weer leuk vinden om te doen.

J

Om de wapenrusting uit te leggen is in de bijbel genoeg te vinden, het gaat om de geestelijk wapenrusting, als we dat bij ons hebben, dragen, dan kunnen wij daarmee de pijlen die de boze op ons afschiet weerstaan, dan zijn we bestand tegen de dingen die we tegenkomen, de aanvallen, de pijnlijke woorden, dan hebben we opties om te overwinnen en met Jezus mogen we overwinnen. In Efeziërs 6 is hier de uitleg over te vinden en ik heb natuurlijk meer knutsels m.b.t. de wapenrusting op de site staan en daarbij uitgebreid uitleg gegeven.

Werkbeschrijving wapenrusting:
Materiaal kan met 80  grams papier, maar een stevige achtergrond kan ook mooi zijn, maar het wil gerust met 80 grams papier.

Het bestand bevat 3 werkbladen.
Blad 1 een mannetje zonder armen
Blad 2 een mannetje met armen
Blad 3 de onderdelen

- Kleur alles in en knip nu de onderdelen uit.
- Knip wanneer je de losse armen gaat gebruik de kniplijntjes onder de mouwtjes van het poppetje open.
- Lijm nu eerst het harnas op het poppetje (ik gebruikte dubbele plak voor een tikje diepte, dit hoeft niet)
- Schuif nu de armen door de gleufjes en lijm ze aan de achterkant van het blad vast. 
  (er is natuurlijk de optie de plakstrookjes weg te knippen en even lijm net onder de mouwen te doen en dan de armen erop te plakken.)
- Plak nu de losse onderdelen vast. 
  (het zwaard en schild kunnen waar iemand het zelf leuk vindt, ikzelf wilde het zwaard in de rechterhand)

DOWNLOAD WERKBLAD wapenrusting