Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Marleen van Tintelen stuurde het verhaal naar mij m.b.t. de Barmhartige Samaritaan en dat gaf mij weer inspiratie om hierop door te borduren. Ik had in het verleden al wat dingen gezocht en bewaard en getekend en besloot dat weer op te pakken.
Het verhaal staat in Lucas 10 en het gaat vooral ook over het klaarstaan voor iemand in nood. Wie helpt mij? Wie is bereid om de arme in nood te helpen, wie is bereid om iemand die pijn heeft te verzorgen, wie is er die in staat is om zonder oordeel of zonder voorbij te gaan aan wat anderen denken toch iemand te helpen. Je kunt hier veel dingen op bedenken en je kunt meerdere bijbelteksten vinden waarin gesproken wordt over liefde, over je naaste hoger achten dan jezelf, over klaarstaan voor mensen. Deze knutsel zal daarom ook op meerdere manieren bruikbaar zijn. Ik heb 4 versies gemaakt en hoop dat dit bruikbaar is om kinderen iets mee te geven. Bij deze knutsel heb ik de man die overvallen was en beroofd van alles wat hij had liggend weergegeven en naast hem kunnen kinderen een eerste hulp/ehbo/first aid kit koffer plakken. Het knutseldeel valt te doen en in de koffer kunnen verschillende dingen gedaan worden. Ik heb voor deze geen inhoud meegeleverd en zelf er wat watten in gedaan, maar pleisters is een optie, zakdoekte om te troosten bijvoorbeeld, of bijbelteksten op kaartjes zouden erin kunnen.

In de werkbestanden staan 2 pagina's.
Op blad 1 de basis met daarop de man die overvallen is
Op blad 2 voor 2 kinderen het koffertje

-Print de werkbladen uit
-Kleur de basisplaat en het koffertje in
-Vouw de koffer op de vouwlijnen
-Vouw nu de plakstroken waar het woord lijm/gleu op staat naar achteren, en lijm deze vast op de achterzijde van de koffer, of op de binnenzijde van de achterkant.
-Lijm nu de koffer waar je het wilt hebben, ik heb het ter hoogte van de benen gedaan.

extra mogelijkheden:
Kinderen kunnen nog pleisters plakken bijvoorbeeld op de man,
In de koffer kunnen zelf dingen gedaan worden, bijvoorbeeld tekstkaartjes of plaatjes van ehbo spullen etc.

DOWNLOAD