Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik hier>>>>>> of vraag ons ibannr aan poetrysite @ gmail.com

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

In Mattheüs 21 vanaf vers 33 is de gelijkenis van de onrechtvaardige pachters te vinden. Ook in Marcus 12 vanaf vers 1 en Lucas 20 vanaf vers 9.
Ik kreeg een tijdje terug al het verzoek binnen om eens iets te bedenken bij deze gelijkenis en eigenlijk kwam het verhaal me niet meteen bekend voor. Ik heb het even doorgelezen en schrok van het doden van de slaven en de zoon en legde het naast me neer. Kortgeleden besloot ik toch weer dit verhaal te bekijken en eens te zien of ik er iets mee zou kunnen zonder gelijk schokkende knutsels te hoeven maken.  Ik kreeg het verzoek van Liesbeth Bos en heb inmiddels een paar versies gemaakt en hoop dat het bruikbaar is ook voor anderen.

Klik hier voor het bijbelverhaal van de onrechtvaardige pachters

Klik hier voor de uitleg over de onrechtvaardige pachters

Het verhaal zelf komt schokkend over, maar aan de andere kant is het ook een bijzonder verhaal. Het gaat niet alleen over de pachters die de wijngaard huren van de landheer en die niets af willen dragen van de opbrengst van het land, maar het gaat ook over de apostelen, de werkers voor God die gingen om het woord te brengen aan het volk. Ze werden aangevallen, soms zelfs gedood en toen God Zijn Zoon (de Here Jezus) stuurde toen maakten ze die ook nog eens dood. Gelukkig stond Jezus later op uit de dood. Maar je kunt het ook weer toeleggen op onszelf. Wij hebben zoveel gekregen in beheer, we mogen het gebruiken en ervan genieten en toch wil God ook graag dat we van de oogst geven aan Hem. Dat we vrucht zullen dragen, dat er een opbrengst zal zijn, dat we werken voor Hem en niet alles voor onszelf willen houden. Hij vraagt ook van ons een deel van de opbrengst en wat doen wij? Wijzen wij Hem ook af. Wijzen wij ook de mensen af die Hij stuurt? Het verhaal uitwerken ga ik nog doen, maar dit even als bijschrift.

In het werkbestand staan 2 pagina's.
Op blad 1 de basisplaat met daarop de wijngaard
Op blad 2 de pachter die klaar staat om de slaven en de zoon weg te werken en een tekst forbidden area (verboden gebied)

Werkbeschrijving:

Ik heb deze knutsel op 80 grams papier geprint

-Print de gewenste werkbladen uit
-Kleur het mannetje en eventueel het tekstbordje in
-Knip de onderdelen uit
-Plak het mannetje op de gewenste plek eventueel met dubbele plak (heb ik wel gedaan)
-Plak de tekst waar je het graag wilt hebben, ik koos voor de toren en voor dubbele plak)

DOWNLOAD