Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Zie ook het filmpje op Youtube: https://youtu.be/Na1STAHqQuE en als je er een roos bij wilt doen: https://youtu.be/Z2TjraRomgA

Ik was bezig met het maken van een gietertje en maakte het model wat hoog, dit vond ik wat twijfelachtig en bedacht me ineens dat het met een andere schenktuit zonder sproeistuk toch evengoed een koffie of theepot zou kunnen zijn. Door de smalle bovenkant kunt je er niet gemakkelijk iets indoen maar het is wel leuk, het dekseltje kan open en er kan wel iets in, ook een theezakje wel of een zakje met cappuccino bijvoorbeeld. Zelf even testen wat mogelijk is ook gezien wat jullie erin willen doen, dat kan ik niet overzien, maar ik besloot het model toch aan te passen en aan te leveren voor de knutselaars onder ons. Ik heb wel weer een gedichtje meegeleverd, maar misschien weten jullie zelf ook een leuk tekstje, voor mij is het lastig om er steeds iets nieuws bij te bedenken, maar ik doe mijn best.

J

Ik heb dit koffie en of theepotje gemaakt van wat dikker karton, 160 grams, deze zou ook van wat dunner papier kunnen maar ik heb dat op zijn hoogst tot 120 grams nog geprobeerd, 80 grams is denk ik wat te slap voor dit ontwerp. Maar er is ook online gekleurd printerpapier van 160 en 120 grams te koop, even goed rondkijken waar het het voordeligst is. Ik koop het zelf ook wel bij o.a. Bruna en heb natuurlijk al een beetje voorraad opgebouwd.
Ik kan hier van alles verder nog op verzinnen maar het belangrijkste is gewoon dat de moeders en vrouwen in ons leven een belangrijke rol spelen ook bij het opgroeien en ook wanneer de moeder er niet is om wat voor reden dan ook dan zijn er gelukkig toch vaak nog anderen die naar ons omzien en voor ons zorgdragen, dat kan een oma zijn of een tante of een pleegmoeder/stiefmoeder enz. Op moederdag doen we even iets extra's, in dit geval met een koffie/theepot.

Op blad 1 en 2 zijn de onderdelen te vinden. Als je kiest om gebruik te maken van doorzichtig folie en een raampje in de pot te maken dan eerst de folie achter de opening plakken en dan pas het geheel in elkaar zetten, ik heb dit bij de gietertjes laten zien op een foto een gieter met folie achter het raampje. Ik knip dan dus het deel uit dat op de zijkanten van de pot te zien is, waar ik bij dit voorbeeld een geblokt fleurig vlakje op gelijmd heb, achter de opening plak ik dan de folie, maar ik heb dat niet gedaan, bij zo'n hoog potje zie je dan de inhoud en voor mijn gevoel moet er dan teveel in om het te vullen als dat snoep zou zijn of chocola, maar het ligt ook een beetje aan wat je erin doet.

Werkbeschrijving:
-Print de gewenste bladen uit
-Knip de onderdelen uit
-Het hoofddeel staat op blad 2, ik heb met pijlen aangegeven waar een inknipje moet, te zien is aan de onderbroken streep hoever ingeknipt moet worden.
-vouw het hoofddeel op blad 2 in elkaar, de lijmvlakken naar de achter- cq. binnenkant van het potje.
-de deksel van het hoofddeel wordt tot een punt gevouwen (een driehoek als het ware) je lijmt die na het vouwen met het lijmvlak aan elkaar en met het kleine vlakje waar lijm op staat plak je de onderrand aan elkaar zo heb je een dekseltje
-Doe nu lijm aan de onderkant van de pot op de lijmvlakken, de vlakken overlappen elkaar een beetje, daarom even onder die overlappende stukken ook lijm doen en plak de driehoek van blad 1 eronder als grondvlak.
-Lijm nu de beide tuitdelen met de binnenkant tegen elkaar aan, de plakstrookjes nog even vrijlaten en een beetje naar buiten buigen.
-Doe nu lijm achter de halve boogjes onderaan de tuit en lijm het op de punt van het potje, zie voorbeeld op de foto.
-Nu kan de rechthoekige strook op werkblad 1 dubbelgevouwen worden en op elkaar gelijmd, dit wordt het handvat, trek het eventueel nog even strak om een ronde beker o.i.d. zodat de vorm er alvast wat beter in komt.
-Lijm de strook nu eerst aan de bovenkant van de pot vast - recht omhoog (op het vlak waar het dekseltje aan vastzit), je doet dus op ongeveer 2 cm van de strook lijm en lijmt het hoog bovenaan het vlak van de koffiepot recht omhoog vast, het grootste deel van de strook steekt nu boven het potje uit.
-Nu wacht je even tot het goed vastzit en vervolgens buig je de strook rond naar beneden tot een handvat, aan de onderkant vouw je de strook een beetje en lijm je het met de onderste 2 cm vast tegen de onderkant van het vlak. De onderkant van de strook komt dus tot aan de onderkant van het vlak gelijmd. 
Zorg dat het handvat in het midden van het geheel komt.

Jullie kunnen kiezen om het handvat te nieten maar dan zal dat moeten gebeuren nog voordat het dekseltje gevouwen en gelijmd wordt en voordat de onderkant erop wordt gelijmd, op zich zou nieten mogelijk moeten zijn, maar ik heb redelijk sterke hobbylijm gebruikt en dat niet getest.

DOWNLOAD WERKBLAD