Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik was ook dit jaar weer aan de late kant met een knutsel voor moederdag, het zal ook niet zo wezen.... Maar gelukkig had ik vorig jaar iets voorbij zien komen in een iets andere vorm en stond me er nog iets van bij. Ik had dit jaar los daarvan steeds in gedachten de tekst: Heb maaltijd met Mij. Jezus die ons nodigt of Hij mag komen en bij ons, met ons, maaltijd mag hebben. Daar wilde ik op doorborduren ook omdat dit thema bruikbaar is voor een gewone knutsel los van moederdag.

J

Voor moederdag hoef ik bij dit thema niet zoveel aan te leveren, behalve de werkbladen en uitleg, maar ik ga deze knutsel ook aanleveren bij de andere knutsels voor kinderen met uitleg welke kant ik ermee op wil. Maar nu hier even zo.
Mijn idee was dus de moeders die goed voor hun kinderen zorgen en omzien naar hen en zij hebben wel iets lekkers verdiend. Ze mogen genieten van datgene wat hen op moederdag wordt aangeleverd. In de mand hebben we de schijf van 5 proberen te benaderen door er een mini kaasje in te stoppen, een worstje, een snoeptomaatje, een theezakje, en een broodpakketje (soepstengeltjes mini in folie verpakt) en als extra even een snoepmuisje. Dit was als aanvulling op het gedichtje waarin ik heb meegegeven dat als de kat van huis is de muizen feestvieren en genieten van het lekkers in de mand, natuurlijk zit er in het gedichtje ook een boodschap welke ikzelf belangrijk vind. 
Er zijn meerdere werkbladen, dit omdat ik een versie blanco heb gemaakt waarbij gekleurd karton kan worden gebruikt, zo kan het ook een bloemenmandje worden bijvoorbeeld, ik heb een versie met motief aangeleverd waarbij je met diverse kleurtjes er wat effect in aan kunt brengen tijdens het inkleuren en ik heb een werkblad met daarop al kleur, maar ikzelf heb de versie met motief gebruikt en dit op gelig 120 grams papier geprint. Op de foto zien jullie van alles wat, ik heb natuurlijk ook veel getest vandaar de diverse voorbeelden. Het gedichtje hebben wij opgerold en een elastiekje om gedaan en bij de mand in gestopt.

Werkbeschrijving mandje met motief:
In het bestand staan 3 bladen, blad 1 het mandje en deksel, blad 2 het hengsel en onderplateau (picknickkleedje) en blad 3 heeft blanco cirkels die gebruikte ikzelf om op papier met motief te printen, dat scheelde inkleurwerk. Deze cirkels kunnen dan in het kleedje met golvende rand gelijmd worden. De andere versies hebben 2 werkbladen
-Print de gewenste bladen uit
-Kleur eventueel in en knip de onderdelen van blad 1 en 2 en eventueel 3 uit
-Knip alle onderdelen uit
-Het mandje van blad 1 en het dekseltje moeten gevouwen worden. Dit werkt bij alle werkbladen hetzelfde.
Op het mandje zien jullie een soort driehoeken die blanco zijn, dit zijn lijmstroken.
-Knip alle onderbroken (soort stippellijnen) in van het mandje, dus tot aan de dwars lopende streep. Ik heb bij één werkblad met pijltjes even de lijnen aangewezen die ingeknipt moeten worden, voor de andere werkbladen werkt dat hetzelfde. Niet te ver inknippen.
-Vouw nu het mandje op elke lijn, ik begon vanaf het middenvlak (blanco onderkant) (ik heb bij één werkblad toch nog alsnog de vouwlijnen even aangegeven)
Steeds op elke lijn omvouwen en vervolgens de zijvlakken ook weer omvouwen, op het filmpje laat ik het zien, ik hoop dat jullie begrijpen wat ik bedoel.
-Doe nu per kant lijm op de blanco driehoeken op de strookjes. Lijm de strookjes over elkaar heen. Ze overlappen elkaar. Op het laatste strookje zit geen lijmstrook maar staat wel een schuin lijntje, dit is om aan te geven tot waar het geheel moet worden gelijmd zodat het dekseltje past.
-Lijm eerst alle strookjes goed over elkaar zodat het geheel in elkaar gezet kan worden.
-Lijm de zijvlakken die nu ontstaan zijn achter de middendelen waar de hengsels aan moeten. Lijm ze tot aan het schuine streepje
-Vouw nu het dekseltje in elkaar. Op het dekseltje bevinden zich ook kleine blanco plakvlakjes, die moeten een tikje ingeknipt zodat ze gevouwen kunnen worden en vervolgens achter de omgevouwen overslagranden komen
-Lijm het dekseltje met de plakstroken in het midden (de blanco vlakjes met ronde kant) op het mandje. Je doet lijm aan de binnenkant van de strookjes en lijmt ze aan de buitenzijde van het mandje vast.
-Lijm vervolgens het hengsel vast aan beide kanten van het bakje (doe hiervoor lijm aan de binnenkant van de hengsel uiteinden)
-Lijm nu het kleedje eronder door lijm op de onderkant van het mandje te doen en het erop te plakken.

DOWNLOAD WERKBLAD mandje met motief

DOWNLOAD WERKBLAD mandje met inkleur

DOWNLOAD WERKBLAD mandje blanco

DOWNLOAD WERKBLAD gedicht versie 1

DOWNLOAD WERKBLAD gedicht versie 2