Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Wie weet wat het betekent. Iets heel graag willen hebben. Is dat altijd verkeerd? Als jullie samen spelen en de één heeft een auto waar hij mee speelt en de ander wil nu precies ook met die auto spelen. Wat komt daarvan? Ruzie. Als Sandra een mooie broek wil, net zo één als haar vriendinnetje en het geld is er niet. Ze zegt dan; spaar ik ervoor. Is dat verkeerd? Of als je heel graag naar opa of oma wilt. Of als je heel graag iemand wilt helpen. Is dat verkeerd? In de 10 geboden staat Gij zult niet begeren. Dus mag je dan nooit iets heel graag willen hebben? De zin is niet af die ik zeg, want er staat Gij zult niet begeren de vrouw, de knecht, het huis of iets dat van je naaste is. Dat is heel iets anders.

Je kunt ook begerig zijn met eten. Als je je bord helemaal vol schept met iets dat je graag lust en het lang niet allemaal opeet dan waren je ogen begeriger dan je buik. In Australië zagen wij een darter, wij noemen dat hier een aalscholver. Kijk zo ziet hij eruit. Een beetje anders dan onze aalscholver. Hij zwom in zee in een inham en hij had zo’n grote vis gevangen dat hij hem niet naar binnen kreeg. Elke keer probeerde hij om de vis in één keer door te slikken maar het lukte niet. Hij verdronk haast, zo groot was die vis. Op het laatst moest hij hem loslaten en weer laten zwemmen, want de vis leefde nog steeds. Hij is toen een tijd op een stok in het water gaan zitten. Ik denk dat hij moe was van de worstelpartij met de vis. Of misschien was hij wel geschrokken. Dus je kunt goed begeren en slecht begeren. De Here Jezus zegt in de bijbel dat we mogen begeren, dus graag willen, om bij Hem te zijn. De apostel Paulus zegt; ik jaag ernaar. Zo graag wil hij bij Jezus zijn. Willen jullie dat ook?

Enschede 2006