Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Op dit moment zijn er veel jonge vogels en ook jonge eendjes. Dit verhaal gaat over Kwak.
Kwak denk dat hij de wereld al kent en zwemt soms ver van zijn moeder weg. De moeder roept dan met een soort piep geluid. Maar Kwak denkt er niet aan om terug te gaan. Het is zo spannend op het water. Gelukkig is hij dicht bij het riet. Ineens hoort hij een suizend geluid en daar komt Vincent de Valk naar beneden. Kwak zwemt als een gek naar het riet. Gelukkig hij is veilig. Hij hijgt ervan.
Als Vincent weg is zwemt Kwak toch maar weer gauw naar zijn moeder. Hij is nu al dicht bij zijn moeder en denkt dat hij veilig is. dan begint zijn moeder wild te zwemmen en te snateren. Zij had Robert de Rat gezien en jaagt hem weg. Kwak zegt tegen zijn moeder; Ik dacht dat er alleen van boven gevaar kwam. Nee, zegt moeder, je moet altijd dicht bij mij blijven want er is overal gevaar en ik kan je dan leren waar je op moet letten. Kijk daar bij het hoge gras staat Rinus de reiger, die lust ook graag kleine eendjes. Als je groter bent kun je zo langs hem heen zwemmen, maar nu ben je nog te klein.
De moedereend zorgt voor de kleine eendjes en leert hen om dicht bij haar te blijven en ze leert hen ook waar het gevaar is.
Zo zorgt de Here Jezus ook voor ons. Daarom moeten we dicht bij Hem blijven en goed naar Hem luisteren als Hij ons leert wat in deze wereld gevaarlijk voor ons is