Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Het kinderlied Is je deur nog op slot zullen veel mensen en kinderwerkers kennen. Het is een leuk vrolijk kinderlied en de tekst zegt het al, dat als de deur van je hart dicht staat en op slot zit dan komt het licht niet binnen, dan is het er nog zo donker en ieder mens heeft licht nodig en wij willen graag dat kinderen en volwassenen hun hart open zetten voor het Licht van de Here God. Ik heb een knutsel gemaakt die een beetje gebaseerd is op dat lied en op het idee dat we ons hart moeten openstellen en dat het dan licht zal worden vanbinnen.


 
De knutsel is niet heel moeilijk en ik heb ook bepaalde dingen niet aangebracht op het basisblad om ervoor te zorgen dat mensen zelf kunnen bekijken wat ze wel en niet haalbaar vinden binnen de tijd die er is. Ik heb wel de deur aangegeven op het basisblad maar de rolluiken voor de ramen en het welkom bord kunnen eventueel weggelaten worden.

Werkbeschrijving:

Kleur alle onderdelen in. Knip nu de onderdelen die gebruikt gaan worden uit.
In elk geval de deur.
Bij de deuropening in het harthuis is de plakstrook te zien voor de deur.
Vouw de strook links van de deur naar achteren, doe lijm op de plakstrook op het basisblad en lijm de deur vast.
Nu is er een openstaande deur met daarachter de tekst.
Ik heb de zonneschermen met een prikstokje opgerold. Vouw eerst de strookjes bovenaan naar achteren. Dit zijn de plakstroken. Leg nu het zonnescherm andersom op een tafel, doe wat lijm onderaan en plak er een coctailprikkertje aan vast (dit kan sneller met plakband of een klein stukje dubbele plak). Rol het nu op. Draai het geheel weer om, doe nog wat lijm op de plakstrook en lijm het vast bovenaan het raam, doe ditzelfde met het andere zonnescherm.
Nu nog het welkomstbord. Even dubbelvouwen op de vouwlijn. Een cocktailprikker nemen, lijm tussen het bordje doen en het stokje ertussen nu het geheel op het basisblad bevestigen, zie voorbeeld.
Ik hoop dat het duidelijk is, zo niet, mail mij gewoon.

Ik heb ook een kleurplaatversie meegeleverd.

DOWNLOAD WERKBLAD