Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik heb bij deze knutsel een kinderverhaal geschreven m.b.t. het horen van een stem en daardoor kunnen vinden en geprobeerd om het toch leuk te maken voor kinderen en ik hoop dat het toch enigzins bruikbaar zal zijn.
Klik hier voor het verhaal Buut verstoppertje

Ik had al meer knutsels gemaakt m.b.t. het horen en de oren. Elke keer als het onderwerp weer langskomt en ik weer een knutsel nodig heb omdat ik de andere al gebruikt heb zit ik te denken wat ik er nog op zou kunnen bedenken en zo zat ik ook deze keer en uiteindelijk kwam ik uit op de Herder en de schapen die Zijn stem horen en Hem kennen. Dit verhaal staat in Johannes 10. Het gaat over de schapen die de Herder volgen, die Zijn stem kennen en het gaat ook over de Herder die zegt dat Hij weet wie bij Hem horen, Hij kent ze en Hij zet zelfs Zijn leven voor hen in, Hij was zelfs bereid om voor Zijn schapen te sterven zodat zij konden leven. Het mooie hiervan is dat wij oren hebben gekregen om te horen, dat wij mogen horen bij de kudde van de Goede Herder, de kudde van de Here Jezus. Hij zet Zijn leven in de waagschaal om ons te helpen, om ons te redden, Hij heeft alles voor ons over. En het mooie van dat horen vind ik dat je daarin ook wel dingen herkent, want als je moeder of vader of als je vriendje of vriendinnetje ergens om een hoekje staat en iets zegt, dan denk je hé is dat niet..... je herkent de stem van degene met wie je veel optrekt. Je herkent het praten van de persoon waar je om geeft of waar je veel mee praat, of die je vaak ziet omdat je er dichtbij woont. Zo is dat ook als je een schaapje bent van de kudde van de Here Jezus en als je dichtbij Hem blijft, als je je oren spitst om Hem te horen spreken, als je bereid bent om dichtbij Hem te leven en Hem goed te leren kennen, dan zul je overal Zijn stem herkennen, weten wie er tot je spreekt en hoe Hij spreekt. Dat is toch bijzonder mooi? In de wereld zijn veel stemmen te horen, veel mensen proberen ons om te praten om dingen te doen die niet goed zijn, veel mensen weten alles beter en vinden ons maar dom omdat wij de Here God willen volgen, maar als wij de Herder volgen zijn wij op de goede weg, dan kan Hij tot ons spreken en mogen wij dicht aan Zijn zij wandelen en zullen we goed terechtkomen, want Hij zal ons als een Herder leiden en in veiligheid brengen. Als wij verdwalen zal Hij ons zoeken en Hij zal ons vinden, maar boven alles blijft het belangrijk om dicht bij Hem te blijven wandelen en niet af te dwalen.

Bij dit werkje nam ik gelijk de oren mee, dus grote oren eigenlijk te groot voor een schaap, maar dus wat extra uitvergroot om de stem goed te kunnen verstaan. 
Het ondergrondje werd na wat rondkijken een grasveldje en toen bedacht ik me ineens oh De Heer is mijn Herder mij ontbreekt niets, Hij doet mij nederliggen in grazige weiden. Het is dus breder bruikbaar, maar ik wil er nog iets verder op uitwerken zodra ik tijd heb.

Werkbeschrijving:

Ik heb dit werkje voornamelijk gemaakt met 80 grams papier, maar het ovaal heb ik op groen karton geprint, 160 grams printerpapier. 120 grams kan natuurlijk ook wel. Je kunt ook gewoon de ondergrond op wit printen 80 grams en het eventueel verstevigen als dit nodig mocht zijn.

In de pdf staat verschillende versies. Een versie van het schaap waarbij je de tanden ziet, een versie zonder de tanden en even een blad met andere hoofden voor de liefhebber die zegt: Ik vind de oren te groot en heb het liever anders. Gebruik alleen de bladen die je nodig hebt.

Op blad 2 staat het ondergrondje voor het gras, op blad 1 en 3 de versies van de schapen en op blad 4 extra aangeleverde hoofden met kleinere oren.
-print de gewenste bladen uit, ik testte zelf blad 1 en 2 en blad 2 en 3
-kleur de onderdelen in
-knip nu de onderdelen uit
-maak eerst gras op het ovaal van blad 2, ik heb dit gedaan met crepepapier in de kleur groen, kan ook met groen papier natuurlijk en echt gras heb ik ook gebruikt.
(doe lijm op het ovaal en strook er papiersnippers overheen zodat het met groen zogenaamd gras beplakt is)
-kleur het hoofd voorzover nodig in en vouw de lijmvlakken naar achteren en lijm die half over elkaar heen zodat het hoofdje een beetje rond staat
-beplak het lichaam van het schaap met watten, schapenwol of propjes wit crepepapier of echt wol. Een zwart of bruin schaapje kan natuurlijk ook.
-doe lijm op de lijmvlakken van de oren en ook een beetje op het begin van het oor en lijm deze achter de kop en vouw de oren wat naar je toe
-Lijm nu het hoofd/de kop er overheen op de juiste plek. (bij de versie met de tandjes even opletten dat de tandjes er mooi onderuit te zien zijn zie voorbeeld)
-Lijm het schaap met de pootjes op de ondergrond, die van mij staat er los op.

DOWNLOAD WERKBLAD