advertentie google

Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123@gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site?
Doneer s.v.p 1-malig voor de onkosten (papier, inkt, knutselmateriaal)  € 5 of  € 10

U kunt ook met Paypal betalen

Dear guests, please support us with a contribution for the expenses of this site. you can transfer this via paypal.

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Ik was bezig met een knutsel over Simson en de ezelskaak maar besloot om ook maar een knutsel te maken die wat neutraler gebruikt kan worden. Een knutsel over boosheid en liefde. We zijn immers heel menselijk, kinderen ook, we zijn niet allemaal hetzelfde en iedereen wordt wel eens boos, soms te boos en exploderen we haast. Het stoom komt uit onze oren, we willen de ander wel even flink een lesje leren, dit kan met onze vuisten maar zeker ook met woorden, woorden kunnen evengoed pijn doen en de vraag in dit alles is, wat wil God. 

Wat ikzelf wel leuk vond was: Ben je boos pluk een roos, zet het op je hoed, dan gaat het morgen weer goed. Ik vond het wel grappig om dat erin te verwerken, aan de ene kant een boze man, waar het stoom uit de oren komt door boosheid en aan de andere diezelfde sterke stoere man met rozen in zijn vuisten en een hoedje op. Het is natuurlijk een simpele tekst, je kunt er om lachen want zo simpel als de tekst is is het in de praktijk niet altijd. Maar kwaad met kwaad vergelden is niet goed, je moet vergeven om door te kunnen gaan dat is belangrijk en met liefde bereik je meer dan met je vuisten toch? Althans dat zeggen we vaak, probeer dat eens uit in de praktijk, wat werkt beter als je boos bent, gaan schreeuwen of het rustig en met begrip voor de ander uitpraten?
Je kunt je bij dit thema vooral ook afvragen of je wel boos zou mogen zijn? En dan denk ik dat je daarin wel realistisch moet blijven, natuurlijk mag je boos zijn, zou dat niet mogen en je altijd je emoties inhouden dan zou toch uiteindelijk veel mis kunnen gaan. Het is zeker belangrijk om de emoties te uiten, maar moet dat dan altijd met stekende opmerkingen, schreeuwpartijen, vuisten enz? Dan denk ik nee we moeten opletten hoe we omgaan met boosheid. Dat we wel eens boos worden is een feit en de ene persoon is explosiever dan de ander, de één schreeuwt sneller dan de ander, een ander zal weer sneller gaan slaan of juist met woorden heel gemeen worden. Het is denk ik belangrijk dat we boven alles de liefde van God voor ogen houden en Hem om kracht vragen, om de boosheid ook nadat het misging bij Hem te brengen, Hem om vergeving te vragen en voordat het misgaat dan is het belangrijk om Hem te vragen om kracht te geven om zo de boosheid tot bedaren te laten komen bijvoorbeeld. Er zijn meerdere mogelijkheden. Ik weet zelf hoe belangrijk het is om ook nadat het misging met elkaar Gods aangezicht te zoeken, ik denk dat we moeten leren om boosheid in toom te houden, kwetsende woorden in te slikken. Het is een wat zwaar onderwerp misschien, maar juist in deze tijd hoor je steeds vaker hoe kinderen elkaar opwachten en een gevecht aangaan, het is belangrijk dat ze weten dat dit niet goed is en dat ze Gods liefde boven alles moeten uitdragen, dat ze als ze zichzelf niet kunnen beheersen door misschien iets waar ze zelf niks aan kunnen doen toch leren onder controle te krijgen, met hulp van buitenaf door erover te praten, maar ook door het bij God te brengen. Wat kun je doen als je boos bent ergens over, als thuis iets niet ging zoals je graag wilde, als op school het niet goed gaat met leren en het lijkt of iedereen het beter kan dan jezelf, als iemand iets gemeens tegen je zegt, hoe los je die situaties op. Er valt veel over te zeggen en ik hoop dat deze knutsel ook weer bruikbaar zal zijn.

Werkbeschrijving knutsel:

Deze knutsel is vrij eenvoudig. Het bestaat uit een voorkant en achterkant welke gevouwen worden. Het is dus een staand geheel. 
-Kleur het geheel op pagina 1 i
-Plak op de plaat met de boze man wol als haar of kleur het in
-Knip een hoedje uit van blad 2, vouw de plakstroken naar achteren, ik heb voor de zijkanten extra strookjes bevestigd om diepte te geven zodat er haren onder kunnen.
-Kleur het hoedje in
-Vouw de plakstroken naar achteren
-lijm het hoedje voor de plaat langs met daarop de man met de rozen
-Plak er wat haar onderdoor met papierstroken of wol, haar hoeft niet perse, kan ook kaal hoofd houden met alleen een hoed
-Vouw nu de beide platen naar boven, het middenvlak blijft dus als middendeel om het geheel op te laten staan
-Lijm de beide plaatjes met de bovenrand tegen elkaar aan, kan ook met een plakbandje in het midden
-Nu kan het geheel staan.

 DOWNLOAD WERKBLAD Ben je boos pluk een roos