Op dit moment zijn er veel jonge vogels en ook jonge eendjes. Dit verhaal gaat over Kwak.
Kwak denk dat hij de wereld al kent en zwemt soms ver van zijn moeder weg. De moeder roept dan met een soort piep geluid. Maar Kwak denkt er niet aan om terug te gaan. Het is zo spannend op het water. Gelukkig is hij dicht bij het riet. Ineens hoort hij een suizend geluid en daar komt Vincent de Valk naar beneden. Kwak zwemt als een gek naar het riet. Gelukkig hij is veilig. Hij hijgt ervan.
Als Vincent weg is zwemt Kwak toch maar weer gauw naar zijn moeder. Hij is nu al dicht bij zijn moeder en denkt dat hij veilig is. dan begint zijn moeder wild te zwemmen en te snateren. Zij had Robert de Rat gezien en jaagt hem weg. Kwak zegt tegen zijn moeder; Ik dacht dat er alleen van boven gevaar kwam. Nee, zegt moeder, je moet altijd dicht bij mij blijven want er is overal gevaar en ik kan je dan leren waar je op moet letten. Kijk daar bij het hoge gras staat Rinus de reiger, die lust ook graag kleine eendjes. Als je groter bent kun je zo langs hem heen zwemmen, maar nu ben je nog te klein.
De moedereend zorgt voor de kleine eendjes en leert hen om dicht bij haar te blijven en ze leert hen ook waar het gevaar is.
Zo zorgt de Here Jezus ook voor ons. Daarom moeten we dicht bij Hem blijven en goed naar Hem luisteren als Hij ons leert wat in deze wereld gevaarlijk voor ons is