Voordat ik met mijn kinderverhaal over regen begin laat ik eerst zien hoe mooi water in de lucht kan zijn. Wolken zijn nl ook fijne waterdruppels in de lucht. Eerst zien we de regenboog en daarna zonsondergang in diverse landen en een zonsopgang.

Wie moppert weleens als het regent? Ik denk dat jullie regen ook wel leuk vinden. Waarom denk ik dat?
Jullie vinden het niet zo erg als je nat wordt. In regenplassen springen is juist leuk. Lekker, heel hard in een plas springen. Zodat je schoenen nat worden, dat vind je niet erg. Met modder spelen is ook heerlijk.
Maar als je thuiskomt zegt je moeder dan; Goed zo, lekker vies en nat ben jij. Of moppert ze.
Waarom denk je dat ze moppert? Je schoenen worden lelijk (en die zijn al zo duur) en ze zijn kletsnat, zodat je ze de volgende dag niet aan kunt trekken, je sokken zijn nat en vies, zodat je direct schone sokken aan moet trekken. Want van lang met natte voeten lopen kun je ziek worden.
Maar als je zo’n plezier hebt in de plassen denk je er niet aan dat je thuis wel eens straf kunt krijgen of dat je je moeder verdriet doet.

Zo is het ook als we ongehoorzaam zijn aan de Here Jezus. Als we iets doen wat niet mag, denken we vaak niet na of willen we niet nadenken. Maar als je ’s avonds voor het naar bed gaan je avondgebedje doet en je weet dat je Jezus verdriet gedaan hebt omdat je stout was -met grote mensenwoorden heet dat; dat je gezondigd hebt- probeer je de volgende keer toch om meer gehoorzaam te zijn.