Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Dit knutselwerkje heb ik jaren geleden al eens gemaakt in een ander model en met bloemen erop, je kon dan in het midden een strook uitknippen en er een beker of theeglas in plaatsen met theezakje, suikerzakje etc. Maar dat oude model had ik nog met de hand getekend en de belijningen was ik niet tevreden over. Ik heb die daarom aangepast. Tijdens het aanpassen besloot ik een andere versie erbij te maken waarbij je extra onderdelen kunt gebruiken. Ik heb in de pdf daarom nog een cirkel meegeleverd en een label en een cupcake die eventueel gebruikt kunnen worden. Er zijn meerdere opties, ik heb even in die van mij een kinderfoto geplakt. (ahum dit ben ik toen ik nog klein was). Maar je kunt ook kiezen om in het midden van de theepot een cirkel uit te knippen en doorzichtige folie erachter plakken en vervolgens een zakje met iets lekkers ertussen doen, of gewoon een kleurplaat tussen het potje stoppen. Er zijn opties genoeg, maar ik heb even dit als voorbeeld gedaan met wat overgebleven materiaal. Ik pruts voor de foto maar even snel wat in elkaar omdat ik anders te lang bezig ben, maar ik denk dat de echte knutselaars hier wel iets mee kunnen. Ik ben inmiddels ook bezig met het maken van een fluitketel, maar de uitvoering vergt nog enige tijd. 

Bij het oude werkje heb ik ook gedichtjes meegeleverd, maar bij deze even zonder.

Print het geheel op ongeveer 160 grams stevig papier.

Werkbeschrijving: 
Knip de theepot langs de buitenlijnen uit.
Knip de opening in het oor/hensel uit
Versier het.
Vouw de vlakken aan de onderkant van de pot naar achteren
Plak nu de onderzijde van beide potten net met een randje (ongeveer een halve cm) over elkaar heen en verstevig het met plakband)
Of
Gebruik de andere versie en knip daar de opening uit het oor/hengsel en de rand in het midden en plaats er een glas in.
Zie het voorbeeld bij de oude knutsel.

DOWNLOAD WERKBLAD Theepot

DOWNLOAD Theepot voor beker