Welkom

Geloven is leukGeloven is leuk, christelijke knutsel- en verhalensite voor kinderen
Van harte welkom bij "GELOVEN IS LEUK. Geloven is leuk.nl is een site met christelijke verhalen, knutsels, gedichten, kleurplaten en nog veel meer. Mocht u iets specifieks zoeken wat niet goed weergegeven wordt dan kunt u mij mailen via corrector123 @ gmail.com , ik zal dan kijken of ik de werkbladen zelf kan aanleveren.

Heeft u zelf iets wat geschikt is voor deze site, dan kunt u dit via bovengenoemd emailadres aan mij mailen.

Met vriendelijke groet, Alie Holman

Maakt u veel gebruik van deze site en wilt u ons helpen met een financiële ondersteuning voor hosting en materiaalkosten, klik hier >>>>>

U kunt ook met Paypal betalen klik  hier>>>>>> 

 

RECLAME: Ziet u een verkeerde advertentie? Vertel het ons, klik hier>>>

Als we naar buiten kijken wat zien we dan?
Allemaal bladeren die van de boom gevallen zijn. Ook hele mooie kleuren rood, oranje, geel en bruin.
Wie vindt de herfst mooi? Tussen de bladeren kun je lekker lopen. Speciaal als je in een bos loopt, want dan kun je er tussen lopen en ze voor je uit schoppen.

In de parken en op straat zie je nu vaak hele hopen met bladeren die de mensen vna de gemeente bij elkaar geblazen hebben. Het is de bedoeling dat een veegwagen komt om ze op te ruimen, want de straat wordt glad als je ze laat liggen en dat is gevaarlijk.

Als je in het bos bent zie je nog meer er zijn ook veel paddenstoelen, mag je die omschoppen? Nee, want dan gaat de paddenstoel direct dood en kunnen de andere mensen niet meer naar de mooie kleuren kijken.

Waarom laten de bomen de bladeren vallen. Gaan ze dood? Welnee. Als je goed kijkt naar de kale takken zie je dat er alweer nieuwe knoppen op de takken zitten. In de lente als het weer warmer wordt en als er meer licht komt, dan komen er ook weer nieuwe blaadjes aan de boom en beginnen ze weer van voren af aan.

Wat heeft dat nu met Jezus te maken?
Toen de Here Jezus aan het kruis hing en stierf (dat is een deftig woord voor dood gaan) dachten de discipelen; dit is het einde nu komt Jezus nooit weer terug.
Maar wat gebeurde er? De Here Jezus is weer levend geworden. Hij begon dus opnieuw, niet voor even maar voor altijd! Straks mogen wij ook voor altijd leven, maar dat is voor ons allemaal erg moeilijk om te begrijpen. Maar we kunnen het wel onthouden.

2009