advertentie google

We spelen Daniël in de leeuwenkuil, zegt Agnes blij en ik ben de leeuw. Nee hoor, zegt haar stoere broer snel, dat gaatniet, vrouwen zijn leeuwinnen, maar mannen zijn leeuwen, dus ik ben de leeuw. Dat vindt Agnes helemaal niet leuk. Dan doe ik niet meer mee, zegt ze boos. Dan niet… zegt Taco, maakt mij niks uit, dan speel ik wel met mijn auto’s. 

Oei.. daar is Agnes niet blij mee, ze verveelt zich. Nou… zegt ze, weet je wat, dan ben ik Daniël en mag jij de leeuw zijn. Dat gaat ook niet, zegt Taco, Daniël is een man en geen meisje. Dan doen we maar net alsof, zegt Agnes, anders kan ik helemaal niks zijn. Ja ze heeft gelijk, dat weet Taco wel. Oké zegt hij, dat is goed, jij bent Daniël en wordt in de leeuwenkuil gegooid en ik ben de leeuw. Hij begint alvast te brullen. Het klinkt net echt.

Ik lig nog niet eens in de kuil, moppert Agnes, je moet nog niet brullen. Jawel, zegt Taco, ik heb honger. Waar is de kuil?, vraagt Agnes. Daar, zegt Taco, naast de eettafel is plek genoeg. Agnes loopt de leeuwenkuil in. Ho ho, roept Taco, dat gaat zomaar niet, je wordt erin gegooid en je kunt niet zomaar binnenlopen. Agnes kijkt verbaasd, oh.. zegt ze, nou dan kom ik wel binnenvallen. Ze laat zich vallen op de grond en de leeuw komt brullend op haar af en bijt haar zachtjes in haar been. Nou nou, zegt Agnes. Jij doet het ook niet goed. De leeuw mag helemaal niet bijten, dat gebeurde bij Daniël ook niet. Hoe weet jij dat nou, zegt Taco boos, jij was er helemaal niet bij. Toch weet ik het, zegt Agnes, ik heb het gehoord op school. De engel sloot de muilen van de leeuwen. We hebben geen engel, zegt Taco. Nee ze hebben geen engel. Agnes heeft een plan. Mama, roept ze, mama wil jij engel zijn? Mama komt verbaasd aangelopen. Engel zijn, zegt ze, waarom?. Wij spelen Daniël in de leeuwenkuil maar de leeuw bijt omdat er nog geen engel is om zijn muil te sluiten. Oh zegt moeder ik doe wel even mee. 

Ze beginnen opnieuw. Agnes valt in de leeuwenkuil en de leeuw wil net bijten als mama engel aan komt lopen en hem bij zijn hoofd pakt. Dat mag niet leeuw, zegt ze, je mag niet bijten, Daniël is een vriend van God. De leeuw is gelijk stil en gaat zielig op de grond zitten. Zo is er niks aan, zegt hij, ik mag niks. Wel als Daniël door de koning uit de kuil gehaald is en de stoute mannen in de kuil worden gegooid die hem verraden hadden, zegt moeder. Maar we hebben geen stoute mannen, zegt Taco. Ineens horen ze de sleutel in het slot van de buitendeur, papa komt thuis. Papa, papa, jij bent de stoute man, roept Taco. Papa snapt er niks van, maar mama zegt, laat je maar vallen papa, laat je maar vallen in de leeuwenkuil. Dat doet papa en de leeuw valt aan en probeert papa te grijpen. Maar papa is toch een beetje sterker dan de leeuw. Taco vindt het niet helemaal eerlijk, maar papa zegt: Daniël vertrouwde op God en God redde hem, ik vertrouw ook op God, dus redt Hij mij ook. Oh ja, dat is ook zo. 

Ze spelen nog even verder en Agnes en Taco hebben veel plezier. Het is leuk om Daniël in de leeuwenkuil te spelen, heel erg leuk en spannend. Volgende keer wil ik er ook een koning bij, zegt Taco, een koning die niet kan slapen omdat zijn vriend in de kuil is gegooid. Ja dat is een goed plan.