advertentie google

Kleine Nathan heeft een prachtig plan, hij wordt post bezorger. Hij loopt naar gang, daar staat een doos met oude kranten. Die kan Nathan goed gebruiken. Hij pakt er zeker 5. Dan gaat hij naar buiten. Hij begint bij buurman Jan, die krijgt er zeker één van Nathan, want buurman Jan is leuk. Dan loopt hij naar buurvrouw van Dort, die mag er ook één. Opa Hamer slaat hij over, die vindt hij niet aardig. Maar opa de Boer krijgt wel weer één. Ja en nu nog het laatste krantje, die gaat bij zijn vriendje Ruud in de brievenbus.

Snel loopt Nathan weer naar huis. Hij is net weer binnen als Ruud al voor de deur staat. Nathan… zegt Ruud. Dit is een oude krant, heb jij die bij ons bezorgd? Ja.. zegt Nathan, ik speel postbode, hoezo? Maar je hebt toch niks aan een oude krant? Dat is niet goed.
Opa de Boer staat ook al buiten, hij kletst met opa Hamer en met mevrouw van Dort. Heb jij ook zo’n oude krant gekregen? Vraagt hij? Nee ik niet zegt opa Hamer. Buurvrouw van Dort roept gelijk: Ik wel. 
Oh.. dat is vreemd. Opa Boer weet ineens van wie die krant komt, want hij weet wel dat Nathan niet blij is met opa Hamer, dus die zou hij overslaan.

Opa de Boer loopt naar Nathan toe. Nathan, zegt hij, dit is geen goed nieuws, hier hebben we niks aan, dit is oud nieuws, dat hebben we allang gelezen, dat is de krant van vorige week. Pffft, Nathan moppert wat en hij gaat naar binnen. Hij bedenkt een nieuw plan. Hij moet dus goed nieuws brengen en geen slecht nieuws. Mama weet wel wat goed nieuws is, mama vertelt altijd aan Nathan het goede nieuws van de Here Jezus. Weet je wat, zegt Nathan tegen Ruud, ik laat mama een briefje maken. Hij gaat naar mama toe en geeft haar 5 papiertjes. Mama, wil je even iets voor mij opschrijven?, vraagt Nathan. Wat moet er opstaan dan?, vraagt mama verbaasd. Zet er maar neer: Ik breng het goede nieuws, doe er iets mee. Doeg Nathan. Mama schrijft het netjes op, vijf keer, op elk blaadje hetzelfde. 

Dan gaat Nathan weer naar buiten, Ruud gaat mee en ze bezorgen de  nieuwe post. Leuk postbode spelen zegt Ruud. Dat is ook zo, maar de mensen zijn wel wat ondankbaar. Al snel komt opa de Boer er weer aan. Wat is het goede nieuws dan, Nathan? Vraagt hij. Dat weet u toch wel, zegt Nathan, dat is de Here Jezus. Oh… zegt Opa de Boer, nou ik zal erover nadenken. Alle buren zeggen hetzelfde… behalve buurman Jan, hij zegt tegen Nathan, dat is nog eens goed nieuws Nathan. Ja dat is nog eens goed nieuws. Dat vindt Nathan zelf ook.

Hij vertelt het verhaal aan mama en mama moet lachen, ze is trots dat Nathan het goede nieuws van de Here Jezus graag aan de buren wil brengen, maar hij mag niemand meer overslaan want het goede nieuws van de Here Jezus is voor iedereen, ook voor opa Hamer. En hij mag ook niet meer elke dag met oude kranten en briefjes heen, laat ze er eerst maar even over nadenken, zegt mama. Ja dat is een heel goed plan. Nathan wacht nog wel een weekje, als hij dat tenminste volhoudt.