advertentie google

Betsy kijkt naar papa en mama. Ze ruimen de slaapkamer op en staan met een deken in hun handen. Wat gaan jullie daarmee doen?, vraagt Betsy verbaasd. We gaan ermee naar buiten om het stof er even uit te kloppen, zegt mama. Mag ik er in liggen? Dan ben ik Jona en dan gooien jullie mij in de zee. Betsy kijkt zo lief als ze kan. Maar natuurlijk mag dat wel. Eventjes hoor, zegt papa. 

En daar ligt Betsy in het midden van de deken. Papa en mama tillen de deken omhoog en zwaaien ermee heen en weer. Zejonassen haar alle kanten op en dan ineens laten ze haar eraf rollen zomaar op het bed. Terwijl papa en mama met de deken naar buiten gaan, komt Marit de slaapkamer in gerend en net als Betsy op wil staan roept ze, wacht even Betsy ik ben de walvis en ik eet jou op. Hahahaha Betsy schatert van het lachen, dan mag je eerst wel iets dikker worden, zegt ze, ik pas nooit in jouw buik. Maar Marit laat zich niet uitlachen ze schuift op haar buik over de grond en met wijd open mond komt zeop Betsy af en ze zegt: Hap. Betsy lacht nog steeds. Dat gaat toch nooit, zegt ze, daar pas ik niet in. Geeft niks, zegt Marit, kom we spelen Jona. Doe maar net alsof je in mijn buik zit, als ik hap zeg moet jij gaan liggen op de grond. Ik lig zo lekker op het bed, moppert Betsy. Jaja zegt Marit, maar nu doen we het even anders. Oké. Betsy speelt het spelletje mee. Marit roept: Hap en snel valt Betsy op de grond, dan gaat Marit bovenop haar liggen. Wat ben je zwaar, moppert Betsy, veel te zwaar, ze hijgt en zegt, spuug me maar snel weer uit. Eerst bidden mompelt Marit, eerst bidden, dat deed Jona ook. Wat moet ik bidden dan?, vraagt Betsy. Roep heel hard: God kom me redden, zegt Marit. Betsy roept zo snel ze kan, want zehoudt het bijna niet meer uit: God kom me helpen en dan gaat Marit met haar buik omhoog en snel springt Jona op het zogenaamde slaapkamerstrand. 

Ineens komt mama weer terug met de uitgeklopte deken. Ik heb er genoeg van, zegt mama, ik wil verdergaan en opruimen, gaan jullie maar naar Ninevé. Naar Ninevé? Waar is dat, vragen de meisjes. Dat staat in het verhaal van Jona, zegt moeder. Jona moest naar Ninevé om van de Here God te vertellen. Dat is me veel te ver weg, zegt Marit, ja zegt Betsy, dat is veel te ver. We vertellen het wel aan Carmen van hiernaast. Daar gaan ze… Jona en de walvis samen naar Carmen om te vertellen van het mooie Jona spel en van de God die Jona redde uit de buik van de grote vis.

Van dit verhaal is ook een knutselwerkje.