advertentie google

Toen het kleine kuikentje een reisje wilde maken, dacht het helemaal niet na, het ging gewoon op pad. Klom de hoge helling op, daar stond het langs het fietspad, moeder eend riep nog heel snel: Klein eendje ik ben het zat. Je moet hier bij mij blijven, veilig bij je moeder, loop nu toch niet weg, ik houd zoveel van jou, maar het kleine kuikentje wilde heel graag even kijken, daar bij een ander watertje en het riep: Toe laat me nou. 

Daar ging het kleine kuikentje, zo mooi, zo klein, zo donzig, het hobbelde het fietspad op maar oei, daar kwam een kraai. Mama eend kwam aangesneld om haar kindje te beschermen, maar de kraai greep vlug het kuikentje, ging met haar kindje aan de haal.
Verdrietig moest ze toezien hoe haar kindje werd gestolen en ze kon er niks aan doen, het ging ook veel te snel, maar gelukkig liet de kraai het diertje plotseling vallen, het kuikentje ging op de vlucht, ze vond haar moeder wel.

Vlug kroop ze bij haar moeder, veilig en geborgen, onder moeders vleugel zocht ze snel een plek. Moeder hield haar vast en niemand kon haar pakken, het kuikentje riep angstig uit: Nu loop ik nooit meer weg. Dat is je ook geraden, zei moeder verontwaardigd, het was een domme zet, dat moet je nooit meer doen, ze spreidde vlug haar vleugels en aaide het kleine kuikentje en toen de kust weer veilig was, gaf ze ook nog snel een zoen.

Het beestje was tevreden, het zou nu nooit meer weggaan, het had nu wel geleerd waar het goed en veilig was, daar samen met haar moeder zwom zij vrolijk rondjes, in het kleine vijvertje, soms in een regenplas. Lekker met haar pootjes, spelen in de modder, vlakbij moeder eend en zij had een reuze pret, maar zodra ze grote vogels zag, reigers of zelfs kraaien, rende ze naar mama toe en kroop ze veilig weg.

Zo is het in het leven, als kindje van de Vader, als kinderen van Jezus willen wij vaak gaan, even ergens kijken, want daar is het veel leuker, maar Jezus zegt, blijf dicht bij Mij en kruip tegen Mij aan. Je moet nog heel veel leren en Ik wil jou graag helpen, Ik wil je laten groeien en maak jou groot en sterk. Ik zal steeds met jou meegaan en Ik wil jou beschermen, luister naar mijn woorden en loop nooit bij Mij weg. Maar ook als je verdwaald bent mag je bij Mij komen, Ik zal jou zelfs gaan zoeken en sta onmiddellijk klaar, om jou stevig te omarmen en veiligheid te geven, zoals moeder eend ook deed, zal Ik doen…écht waar!!!!!