Het is stil in de straat, veel mensen slapen nog, maar Linette niet. Linette is namelijk altijd heel vroeg wakker en dan eet ze een broodje en gaat ze gelijk naar de speeltuin. De speeltuin is vlakbij, op de hoek van de straat en altijd gaat ze dan zitten op de schommel, ze schommelt en denkt na.
Ze schommelt al een tijdje als haar zus Josje aan komt. Josje kijkt naar Linette en zegt: Ik heb slecht nieuws, maar ik heb ook goed nieuws. Linette stopt van schrik met schommelen en zegt: Als je het niet erg vindt, dan sla ik het slechte nieuws over, ik hoor liever alleen het goede nieuws. Josje kijkt wat verbaasd, hoezo, je kunt toch ook luisteren naar het slechte nieuws? Moet je goed luisteren, zegt Linette, ik heb geen zin aan  gezeur,  ik wil niet dat mijn dag verpest wordt, ik wil alleen het goede nieuws ontvangen. Wat noem jij dan goed nieuws?, Josje wacht met open mond op het antwoord. Nou, zegt Linette, goed nieuws is als we  iets leuks gaan doen, of als er een feest is waar we heen mogen, of een leuk uitstapje, dat vind ik goed nieuws, dus vertel nu maar wat het goede nieuws is. Dat doe ik niet, Josje is verontwaardigd, jij wilt alleen de leuke dingen, maar ik vertel eerst het slechte bericht en dan het goede bericht. Dat is niet leuk, moppert Linette, je doet dom, altijd als ik leuk aan het spelen ben kom jij de pret bederven. Josje schiet in de lach en zegt kordaat: Moet jij eens goed luisteren, ik vertel het toch en ze opent haar mond om te gaan praten, maar Linette drukt snel haar vingers in haar oren en begint hard te schreeuwen. Het lukt Josje niet om boven het geschreeuw uit te komen. Josje probeert het een paar keer, ze wordt er haast schor van en dan ineens zegt ze: Laat ook maar, geen slecht nieuws en geen goed nieuws voor jou, ze draait zich om en loopt weg. Linette kijkt haar verbaasd na, dit was niet haar bedoeling, ze wil het goede nieuws wel horen, heel graag zelfs, misschien is dat wel iets leuks, iets spannends, iets bijzonders, iets waar ze heel blij van zal worden, ja ze wil het weten, ze moet het weten, ze rent zo hard ze kan achter Josje aan. Josje, Josje, wacht, roept Linette, maar Josje kijkt niet op of om, ze stopt haar vingers in haar oren en begint te schreeuwen net zoals Linette net deed en loopt snel naar huis.

Bij de oprit van hun huis staat mama al te wachten, ze kijkt boos, heel boos. Ben je nu helemaal betoeterd, moppert ze tegen Josje, als jij zo door blijft schreeuwen gaan we straks niet naar het strand en dan kun je het ijsje ook vergeten. Josje haalt snel haar vingers uit haar oren zodat ze hoort wat mama zegt. Ze kijkt achterom of Linette er al aankomt, maar gelukkig die heeft niks gehoord en loopt in een slakkentempo richting hun huis. Wat zei je mama, fluistert Josje. Ik zei dat je op moet houden te schreeuwen anders gaan we geen leuke dingen doen. Oh ja natuurlijk, ik zal niet meer schreeuwen, maar mama... niks aan Linette vertellen van het strand, ze wil niet luisteren, ik wilde het slechte nieuws eerst vertellen, maar ze is eigenwijs, ze wil alleen goed nieuws. Maar je hoefde toch ook geen slecht nieuws te vertellen, zegt mama verbaasd, je hoefde toch alleen maar te zeggen dat ze moest helpen om jullie kamer op te ruimen en dat we daarna naar het strand gaan? Ja precies, zegt Josje, dat is dus het slechte nieuws, kamer opruimen en dat moet eerst. Niemand krijgt altijd alleen maar goed nieuws, moppert Josje, zelfs in de kerk horen we wel eens slecht nieuws, het wordt tijd dat Linette dat leert. Mama moet toch een beetje lachen, dat los jullie zelf maar even op, zegt mama, als jullie slaapkamer maar opgeruimd is voordat we vertrekken. En nu geen geschreeuw meer in de straat, dat hoort niet zo anders gaan we niet weg, mama draait zich om en gaat naar binnen, Josje loopt haar achterna, ze wil binnen zijn voordat Linette er is.

Als Josje net binnen in de gang staat gaat de deur al open en komt ook Linette binnenlopen. Ze pakt Josje bij haar schouder en zegt: Vertel me het goede nieuws. Josje denkt diep na, zal ze het vertellen? Nee niet alleen maar het goede nieuws, ze moet het zo vertellen dat ze ook het slechte nieuws hoort. Ze aarzelt nog even en zegt dan: We moeten onze kamer opruimen anders gaan we niet naar het strand. Linette kijkt met fronsende wenkbrauwen. Noem je dat goed nieuws? Dat is helemaal geen goed nieuws, kamer opruimen is vreselijk, het is een troep op onze kamer. En die troep heb jezelf gemaakt, lacht Josje. Ik niet alleen, moppert Linette, jij ook. Ja klopt, zegt Josje en we moeten het samen opruimen, maar het goede nieuws is dat we daarna naar het strand gaan en een ijsje krijgen. Had je dit goede nieuws niet op een andere manier kunnen vertellen?, vraagt Linette. Tuurlijk, wel, ik had ook kunnen zeggen: Jippie we gaan naar het strand en krijgen een ijsje. Maar in de kerk of op de kinderclub hoor je ook niet altijd alleen maar het goede nieuws. Volgens mij wel hoor, zegt Linette, als je bij de Here Jezus hoort zal Hij in je hart komen wonen. Als je voor Hem kiest dan mag je later bij Hem komen wonen. Dat klopt, maar als je niet kiest dan kan er van alles misgaan. Dus je moet eerst voor Hem kiezen en dan komt het goede nieuws dat je gered bent. Hmmm Linette bromt wat, Josje heeft wel een beetje gelijk. Linette moet denken aan het bijbelverhaal van Jona die eerst de mensen moest waarschuwen en pas toen ze geluisterd hadden naar de waarschuwing en gedaan hadden wat Jona van de Here God moest vertellen, toen pas kwam het goede nieuws, ze moesten eerst de foute dingen opruimen en dan zouden ze het goede krijgen, God zou Ninevé niet vernietigen maar sparen, ze zouden niet meer bang hoeven te zijn.
Linette zucht diep, Je hebt gelijk, maar toch had ik het leuker gevonden als je me alleen het goede nieuws had verteld. Jij ook altijd met je gekke nieuws, je weet gewoon niet hoe je goed nieuws moet brengen. Ho even, lacht Josje, je wilde gewoon niet luisteren, anders had ik gezegd Linette we moeten onze kamer opruimen. En dan was je even geschrokken van het slechte nieuws, maar dan had ik daarna heel lief verteld dat we naar het strand zouden gaan en dan was je weer blij geworden van het goede nieuws, nu kreeg je het tegelijk, goed en slecht nieuws, eigen schuld. Ja nu weet ik het wel, zegt Linette, kom we gaan snel opruimen, hoe sneller we klaar zijn, hoe eerder we weg kunnen.

Even later zijn ze bezig, de vloer van de slaapkamer ligt bezaaid met kleren. Echt meisjes, overal liggen truien en broeken en t-shirts, ze hebben van alles aangepast en niet weer opgeruimd. Het duurt wel een uur voordat ze klaar zijn. Linette vindt opruimen niet leuk, maar soms moet het en als ze klaar zijn kijken ze tevreden rond. Zo... dat ziet er prima uit, zegt Josje, nu kunnen we weer zien wat we allemaal hebben en de kleur van de vloer is eigenlijk best mooi. Ja, zegt Linette en dan kunnen we morgen weer nieuwe rommel maken. Als je dat maar laat, het is de stem van mama, ze komt de slaapkamer binnenlopen om te kijken of het netjes genoeg is. Zo zo, zegt mama, dat ziet er keurig uit, opgeruimd staat netjes. Als jullie hart ook zo netjes schoongemaakt is dan kan er gewoond worden. Linette kijkt hoofdschuddend naar mama, onmogelijk, zegt ze, onmogelijk. Maar de Here Jezus wil in jullie hart wonen, zegt mama. Oh ja dat is ook zo. Haha dan mag Hijzelf komen opruimen, lacht Josje. Dat wil Hij heel graag doen, zegt mama, dan wordt het pas goed schoon. Kom we gaan naar het strand, ik heb de spullen al ingepakt. Josje en Linette juichen het uit, Jippie, ze rennen snel naar beneden, ze zijn er helemaal klaar voor en als ze later op het strand zitten met een ijsje in hun hand praten ze nog even met mama over het goede en het slechte nieuws en ze zijn het er over eens. Alleen maar goed nieuws dat kan haast niet, soms moet je eerst vervelende dingen oplossen of doen voordat je gebruik kunt maken van het goede, maar het goede nieuws zorgt voor blijdschap en het is de moeite waard om eerst op te ruimen voordat je het goede krijgt en dat is ook zo als je met de Here Jezus wandelt. Hij heeft goed nieuws voor ons, een belangrijke boodschap en die mogen we delen en doorvertellen, we mogen op weg gaan en het vertellen aan iedereen. En misschien zal niet iedereen er blij mee zijn omdat ze eerst iets moeten opruimen in hun leven om het goede nieuws te kunnen ontvangen, maar als ze luisteren en doen wat er gezegd wordt dan zal het goede nieuws voor vreugde zorgen.