Het is de avond voor kerst en Timme heeft zin om iets lekkers voor het kerstfeest te maken. Mam zegt hij, zullen we samen met Remke popcake  dennenboompjes gaan maken? Je weet wel mam, die hebben we toch van sinterklaas gekregen. Ma is druk met alles te regelen voor het eten van de volgende dag als hij het haar vraagt. O ja, dat is waar ook dat kunnen we wel gaan doen , dat is gezellig en het staat leuk morgen op de tafel als we ze daar neerzetten op dat mooie standaardje wat je ook hebt gekregen van Sinterklaas. Opa en Oma komen ook eten , ze zullen samen gaan gourmetten. Dat vinden de kinderen ook zo leuk. Ze mogen dan zelf pannenkoekjes of een eitje bakken . En ze gaan ook muziek maken, alle instrumentjes liggen al klaar. Ze zullen samen rond de kerstboom zitten gezellig met de houtkachel aan en dan liedjes zingen over het kindje Jezus die ze op school geleerd hebben. Dat wordt vast heeeel gezellig, Timme kan bijna niet wachten , hij vindt het altijd zo leuk als opa en oma er zijn. Hij gaat dan lekker stoeien met opa en oma gaat een mooi verhaaltje voorlezen. Jippie heel blij wordt hij als hij daaraan denkt. Nog even dat leuke liedje oefenen over die dennenboom, hoe was het ook al weer? O popcake dennenboom 2xWat zijn jou takken lekker.Ik heb ze door glazuur gehaald,En zie nu eens hoe mooi  je straalt. O popcake dennen-boom 2xWat zijn jou takken lekker. O popcake dennenboom 2xWat zijn jou takken lekker. Ik bijt er zo een stukje af,En dat is helemaal geen straf.O popcake dennenboom2xWat zijn jou takken lekker. Samen met Remke oefent hij het liedje en Remke zingt luidkeels mee, dat gaat prima lukken morgen. Dat is dan een mooie verrassing voor oma, die het liedje bedacht heeft.

Nu gaan ze samen de popcakes maken, nog even in de oven doen en dan zijn ze zo klaar. Het leukste is natuurlijk het versieren van die kleine bolletjes. Timme staat heel geconcentreerd  de bolletjes door het glazuur te halen, ik wil ook roept Remke van drie jaar. Ja hoor jij mag ook meehelpen, kom maar hier. En zo staan ze samen gezellig om de beurt de popcakes te versieren, wat worden ze mooi.

Even laten drogen en dan kunnen de takken eraan gemaakt worden, want het moet wel een echt kerstboompje lijken . De groene kleur is echt goed gelukt, poe wel even  goed opletten nu want die takjes moeten er wel goed op gedaan worden. Timme staat met z’n tong tussen zijn lippen te werken, ja dat valt nog niet mee hoor! Remke mag de kerstballetjes er op plakken, zo gezellig staat dat die rode kleur en dat mooie wit. Allemaal lekkere snoepjes waar Remke zo van houdt. Dat wordt smullen. Ze kan de hele dag wel snoepen zo lekker vindt ze alles. Nou eindelijk is alles klaar en ze staan in het standaardje en het ziet er zo leuk uit .

De volgende dag komen opa en oma al vroeg en gaan ze samen een spelletje Ezeltje prik doen. Oma krijgt een theedoek om haar hoofd en moet de staart van de ezel op de goede plek zien te prikken, dat wordt lachen want oma loopt naar de koelkast in plaats van naar de ezel. Nee oma gilt Remke je moet de andere kant op gaan. Ik zal je wel helpen  oma  geef mij maar een handje. Oma laat zich door Remke de goede kant op leiden , ja probeer maar oma je kan het zegt Remke.

Oma doet haar stinkende best en prikt op goed geluk op het bord . De kinderen  moeten heel hard lachen want oma heeft de staart onder de buik van de ezel geprikt , dat is niet goed hoor zegt Remke vol overtuiging. Nou mag jij het proberen zegt oma tegen Remke. Ik kan dat heel erg goed hoor oma. We zullen zien en ja hoor , deed ze dat nou echt zonder te kijken? Ze prikt precies op de goede plek  de staart er aan vast. Ze moet heel erg hard lachen, zie je wel zegt ze eigenwijs,  ik kan het wel hoor oma. Ja hoor kind goed gedaan meisje, dank je zegt Remke tegen oma.

Oma wil je nu het kerstverhaaltje vertellen over de os en de ezel en het kindje Jezus? Ja hoor, ze gaan knus bij oma op de bank zitten, de kachel brandt lekker en mama is de tafel aan het klaar maken voor het eten. Oma leest voor en de kinderen genieten van het samen zijn.

We hebben nog een verrassing voor je oma, vertelt Timme tijdens het eten. O ja , nou laat maar eens zien die verrassing. Ze pakken de muziekinstrumentjes en beginnen het liedje te zingen dat oma zelf bedacht heeft. Ze zien oma ontroerd en blij kijken en genieten zo samen van een mooi kerstfeest.

En als het liedje afgelopen is gaan ze de popcakes lekker opeten, wat een heerlijk kerstfeest is het toch weer geworden. En met dankbaarheid in hun hart dat ze dit weer samen mochten beleven danken ze samen de lieve God voor al het goede van het afgelopen jaar. Ze zitten na het eten gezellig bij elkaar en zingen de kerstliedjes  die ze op school geleerd hebben. Oma is verbaasd dat ze al zoveel liedjes kennen, mooi hoor dat ze dat al kunnen.