Kleine roos zit stilletjes in de hoek met haar knuffeldoekje te spelen. Ze denkt aan vroeger, toen haar grote broer Henry er nog was. Wat konden ze lekker samen spelletjes doen, daar hielden ze allebei zo van. Pap en mam ook, het is een echte spelletjes familie. Al heel jong begonnen ze met koehandel te spelen, dat was nog niet makkelijk hoor, al die spelregels. Al die verschillende kaarten en puntentelling, best ingewikkeld allemaal. Maar met Henry erbij die al wat ouder was, lukte dat altijd wel. Al verdacht ze hem er ook wel eens van dat hij het spelletje naar zijn hand zette. Beter een broer die soms vals speelt als helemaal geen broer meer. Wat miste ze hem erg. Vooral zo tegen Sinterklaas en Kerstfeest, dan konden ze samen zo’n pret hebben en grote verlanglijstjes maken. Ze knipten de foto’s uit de Bart Smit folder helemaal kapot en plakten het dan op een groot vel. In de hoop dat ze dan het gewenste cadeautje zouden krijgen. Wat zou ze er veel voor over hebben om hem nog eens te zien en te spreken.
Roosje was moe en viel prompt in slaap, en ze droomde dat ze kon vliegen. Het was donker en ze vloog door de lucht als een mooie kleine vlinder dwars door alle sterren heen. Een hele aparte ervaring was dat. De hemel was zo prachtig donkerblauw en er waren miljoenen kleine sterretjes om haar heen. Ze voelde zich zo licht als een klein veertje, en genoot van deze reis door het heelal. Kijk daar was een wat grotere ster, ze vloog er recht op af. En ineens veranderde alles om haar heen, ze was binnenin de ster terecht gekomen. Het was er zo ontzettend mooi, ze voelde heel veel liefde om haar heen. Er waren allerlei kleine engeltjes die met elkaar speelden. Ze zaten op een prachtige bloemenschommel en hadden samen heel veel plezier. Ze schaterlachte het uit. Even later ontmoette ze weer een andere groep van wat grotere engeltjes die druk met elkaar aan het praten waren over wat ze gingen doen op de wereld daar ver beneden. Er lag voor hen een taak te wachten, ze moesten kinderen helpen die heel erg verdrietig waren omdat ze hun moeder waren kwijtgeraakt. Die alleen bij hun papa moesten leven en mama nooit meer konden zien. Als die kinderen 's nachts lagen te slapen dan kwamen deze engelenkinderen in een droom bij ze en maakten ze weer vrolijk en lieten ze weer lachen, midden in de nacht.
Roosje keek nog eens goed naar die engelengroep en dacht dat één van die engelen wel heel veel op haar overleden broertje leek. Zachtjes kwam ze een stukje dichterbij en ging op zijn schouder zitten. Hallo wie ben jij vroeg ze aan het engeltje? Herken je me niet vroeg hij aan haar? Ik ben je broertje Henry, en ineens voelde ze een diepe warme liefde over haar heen komen, ze werden samen stralend verlicht en omhelsden en knuffelden elkaar zo stevig alsof ze elkaar nooit meer los wilden laten. Nu wist ze het zeker hij was het echt. Hoe gaat het met jou Henry? Heel erg goed lieve roos, hier mag ik andere kinderen helpen die verdrietig zijn dat is een mooie taak voor mij. Soms ben ik ook bij jou in een droom en dan ben je de volgende dag weer heel vrolijk. Wat was het fantastisch dat ze hem nu echt even kon ontmoeten. Ze gingen samen even op de schommel zitten en genoten van elkaars aanwezigheid. Kom ik moet weer terug naar huis, en jij moet weer verdergaan naar andere kindjes die verdrietig zijn. Roos nam afscheid en ze beloofden elkaar vaker te zullen ontmoeten. Zulke mooie momenten wilde ze zeker vaker beleven. Heel erg gelukkig werd ze wakker en ze rende naar mama, zullen we even samen een spelletje koehandel doen ma? Ja hoor zei mama kom maar even hier aan de tafel zitten. Dan mag jij de kaarten uitdelen. Papa komt ook zo thuis en dan gaan we samen kerstfeest vieren. O ja, en de groeten van Henry mama, het gaat heel erg goed met hem, ik heb over hem gedroomd en we hebben samen gelachen en plezier gemaakt. Dat is mooi kind, kom maar eens even hier op mijn schoot zitten. Ze streelde roos over haar haren en gaf haar lieve kusjes op haar haren en haar wang. Je mist hem ook hè lieve schat? Ja mama, maar soms komt hij 's nachts in een droom bij me op bezoek en dat maakt me weer zo gelukkig dan is het missen wat minder erg. Ja zei mama, dat heb ik nou ook als we er samen over praten met elkaar. Dan lijkt het net of hij nog een beetje bij ons is. Dan kunnen we toch samen kerstfeest vieren met elkaar toch mama? Zeker lieve Roos, we gaan dan naar de stal met de os en de ezel kijken waar het kindje Jezus geboren is, heel lang geleden.
En we steken een kaarsje op voor je lieve broer en zetten die dan bij zijn foto op de kast.

****************************************
Tijdens speciale dagen (en eigenlijk altijd) missen we onze geliefden enorm, onze broertjes, zusjes, opa's, oma's, vaders en moeders en iedereen waar we zoveel van hielden en houden en die nu bij de Here God zijn. We weten niet hoe het precies in de hemel is, maar wel dat het er prachtig zal zijn en dat de Here God er zelf ook is en dat Hij heel goed voor hen zorgt en ook voor ons. Nu kunnen we alleen maar dromen van de mensen die een speciaal plekje in ons hart hebben en dan dromen we de mooiste dromen, maar op een dag dan zullen we zien dat het nog mooier is dan wij ooit hadden kunnen bedenken. Laten we de Here God maar bedanken dat Hij zo goed voor de mensen zorgt die bij Hem wonen!