Mattheüs 1:18-25

Dit verhaal gaat over Jozef en Maria. Jozef en Maria wilden met elkaar trouwen, ze hadden de plannen al helemaal klaar. De mensen wisten het, Jozef zou met Maria gaan trouwen, maar ineens gebeurde er iets bijzonders. Nog voordat Jozef enMaria samen gingen wonen had Maria al een baby’tje in haar buik. Geen baby van Jozef, maar van wie dan? Maria wist het wel, het was een baby van de Heilige Geest. De Here God had haar dit kindje gegeven. Dat was wel heel speciaal, maar zouden de mensen dat echt geloven? Zouden ze niet denken dat Maria stiekem een andere man had gevonden, een andere man dan Jozef en dat daar het kindje van was? Wie zou er geloven dat je een kindje kunt krijgen van God? Misschien wel helemaal niemand. En als de mensen het zouden weten dat Maria een baby in haar buik had dat niet van Jozef was, dan was het niet te best en kreeg ze misschien wel een hele erge straf, want dat was echt niet goed.
Jozef wist ook niet wat hij ervan moest denken, maar hij was een eerlijke en een lieve man, hij wilde heel stilletjes bijMaria weggaan en aan niemand vertellen wat er aan de hand was. Hij dacht… als ik vertrek denken de mensen dat het kindje van mij is en dat ik Maria in de steek laat, dan zullen ze niet boos op Maria zijn, maar op mij. Maar niet lang nadat hij het plan bedacht had zag hij een engel van God in een droom. Deze engel zei tegen Jozef dat hij niet bang hoefde te zijn, dat hij gewoon bij Maria moest blijven omdat het kindje in haar buik niet zomaar een kindje was, maar dat het eenkind van de Heilige Geest was. Een kindje van God. De engel vertelde zelfs aan Jozef dat het een jongetje zou worden en dat het Jezus zou heten en dat deze Jezus de mensen zou redden van hun verkeerde dingen.
Het was een vreemde maar ook een hele bijzondere en mooie droom. Jozef werd wakker en hij deed alles wat de engel tegen hem gezegd had, hij ging met Maria verder en hij liet haar niet in de steek, nooit meer!!!