De Here Jezus vertelt dat iedere man en iedere vrouw, elk jongetje en elk meisje dat Zijn woorden hoort en doet wat de Here Jezus vraagt zal lijken op een verstandige man. Jullie weten vast wel wat een verstandige man is. Een verstandigeman is iemand die heel goed nadenkt voordat hij iets doet. Hij zorgt dat hij alles wat hij doet heel goed overdenkt en dathij het goed doet. Hij is wijs en slim en doet zeker geen domme dingen.
De verstandige man waar de Here Jezus over spreekt bouwde een huis boven op een rots. En de regen viel echt met bakken naar beneden, het stroomde uit de lucht. Ze zeggen wel eens “het regent pijpenstelen”, nou inderdaad.. het regende toen echt pijpenstelen en de wind waaide en trok aan alle kanten aan het huis, maar weten jullie wat zo geweldig mooi was? Het huis van deze verstandige man bleef staan en het viel niet om, maar dat was ook logisch want de verstandige man had het huis op een stevige ondergrond gebouwd, bovenop een stevige en sterke rots.
Als de Here Jezus dit allemaal gezegd heeft gaat Hij verder, want Hij zegt dat elke jongen en elk meisje, elke man of vrouw die de woorden van de Here Jezus hoort, maar er niet naar luistert, dat die op een dwaze man zal lijken. Oh oh… dus de Here Jezus vindt dat we moeten doen wat Hij zegt en als we dat niet doen dan zijn we heel dwaas en eigenlijk dus een beetje dom en onverstandig. Hij vertelt het verhaal van de dwaze man, deze man bouwde zijn huis op het zand en jullie begrijpen vast al wat er toen gebeurde. Toen begon het ook te regenen en te stromen. De regen viel alweer met bakken naar beneden, de wind begon weer te waaien en het bonkte tegen het huis. Oh oh oh de dwaze man had zijn huis op het zand gebouwd, dat was best een beetje dom en onverstandig, want nu regende het zo verschrikkelijk hard dat al het zand onder het huis weg begon te spoelen en het huis stortte in, het werd meegesleurd door het water. Had die dwaze man maar geluisterd naar de woorden van de Here Jezus, want de Here Jezus is onze Rots, als wij allemaal op de Here Jezus bouwen dan worden we heel sterk en stevig. Eigenlijk zijn wij dat huisje aan het bouwen en dat huisje is alles wat we hebben, alles wat we doen en alles wat we zijn, wanneer we dat huisje bouwen op het zand dan zal het niet goed komen met ons, dan zullen we instorten en verloren gaan, maar als we ons huisje en alles wat we hebben bouwen op de Rots, op de Here Jezus, dan zullen we stevig en vast blijven staan en zullen we op een dag bij hem mogen komen wonen.