Dit werkje heb ik gemaakt met het idee in mijn achterhoofd om er voor elkaar te zijn, dus elkaar helpen. Ik heb natuurlijk al eens wat over bidden gehad en voor elkaar bidden en nu had ik in eerste instantie een werkje nodig bij het onderwerp, voor elkaar klaarstaan. Voor elkaar klaarstaan betekent eigenlijk dat je er voor  een ander bent, dat je voor iemand zorgt, dat je iemand helpt, dat je luistert, dat je wat aandacht schenkt, iets voor een ander doen. 

Iedereen is in staat om een ander te helpen, maar niet iedereen is gelijk. De ene persoon kan heel goed klussen en echt met de handen dingen doen en de ander kan heel goed luisteren en weer een ander kan heel goed dingen uitleggen en praten. Je kunt elkaar op heel veel manieren helpen, voor elkaar bidden kan ook, maar ook even een arm om iemand heenslaan als hij of zij huilt, naastenliefde is dan toch de hoofdzaak waar het om moet draaien en dat is ook wat de Here Jezus van ons vraagt, Hij wil dat wij naar elkaar omzien, dat we de ander niet vergeten en dat we helpen als iemand het moeilijk heeft. Niet iedereen is gelijk, niet iedereen kan op dezelfde manier helpen, dat is nu eenmaal zo omdat ieder kind en ieder mens anders is, maar helpen kunnen we allemaal binnen onze eigen mogelijkheden. Dan is bidden altijd een optie en zo zijn er vast meer manieren voor een kind te bedenken. Als je vriendinnetje huilt en je weet niks te zeggen geef dan gewoon maar even een zakdoek of leg een arm om haar heen , dat je er bent is vaak al voldoende. De barmhartige Samaritaan zag om naar de man in nood, de discipelen gingen bidden voor hun vrienden, als ze gevraagd werden om ergens heen te gaan omdat er iemand in nood was dan kwam ze,  Dorcas keek om naar de armen en zo zijn er heel veel verhalen in de bijbel te vinden waarin te zien is dat deze mensen klaarstonden voor anderen en hun grote voorbeeld was toch ook de Here Jezus, Hij deed veel voor de mensen, Hij liet altijd Zijn liefde zien ook aan mensen die het eigenlijk volgens anderen niet verdienden, Hij wil dat wij dat ook zullen gaan doen. Zijn voorbeeld volgen, zorgen voor de ander en als je dan heel goed nadenkt dan weet je ook wat deze ik met deze knutsel wil aangeven, samen staan we sterk. Als je samen tot God gaat dan ben je veel sterker, dan ondersteun je elkaar. Je kunt dit nog een tikje anders brengen en als thema nemen: Kom in de kring van Gods gezin, Je hoort erbij, Jij mag ook meedoen, kom maar, wij zorgen voor jou. Dat heeft wel hetzelfde doel maar kun je nog iets uitgebreider meenemen. Het gepeste kind wat je als kind van de Here Jezus opneemt in de kring en waar je voor klaar gaat staan.

Werkbeschrijving:

Dit werkje kan gemaakt worden van 80 grams papier en ikzelf heb het gemaakt met 160 grams papier omdat wij inkleuren met stiften en dan krult het papier vaak en dat vond ik jammer.
Kleur de onderdelen in, knip vervolgens alles uit.
Vouw de plakstrookjes naar je toe bij het deel met de drie kinderen op een rij, Plak dit geheel achter het ovaal. Je doet dus lijm op de plakstrookjes en vervolgens het ovaal er boven overheen plakken, nu zorgen dat de drie poppetjes mooi rond lopen. Ik leg zelf eerst de ovaal met het middelpunt op de middelste plakstrookjes en vervolgens schuif ik de rest eronder en laat het netjes aansluiten.
Even wachten tot het goed blijft zitten. Nu de afbeelding met het jongetje en het huilende meisje nemen. Plakstrookjes dit keer naar achteren vouwen. Lijm op de plakstrookjes doen en het geheel voor het ovaal plakken met weer de plakstrookjes onder het ovaal.
Nu hoeven alleen nog de handjes van de buitenste kinderen die achter het ovaal staan, gelijmd te worden op de handjes van voorste twee kinderen. Nu vormen ze een kring en steunen ze elkaar.

DOWNLOAD WERKBLAD