Ik kreeg de foto's niet echt goed voor elkaar, maar in het echt lijkt deze knutsel erg leuk.
Dit werkje heb ik gemaakt met een plastic wegwerp kommetje. Je kunt bij de supermarkten witte wegwerpbordjes en bestek en schaaltjes/kommetjes enz kopen en ook gekleurde exemplaren. Ik had nog rode kommetjes van plastic en witte heb ik er even bijgekocht om ook daarmee te testen, die zijn namelijk iets smaller en iets hoger. Ik heb een opening in het kommetje geknipt als ingang en het stukje wat ik eruit had geknipt heb ik wat rond geknipt en achter de papieren steen geplakt voor stevigheid. Het kommetje heb ik beplakt met gescheurd papier waarop rotsmotief geprint was. Het is vrij eenvoudig deze knutsel maar het werken met lijm is natuurlijk wel een lekker geknoei, maar wel leuk. Ik heb de linkerknutsel met het rode bakje gemaakt en dat is ook te zien aan de rode gloed binnenin en hiervoor gewoon printerpapier gebruikt, bij het andere voorbeeld had ik blad 1 op 160 grams wit papier geprint en blad 2 op gewoon printerpapier, maar beide opties waren te doen. Ik heb op blad 1 een blanco Jezus meegeleverd en op blad 3 al vooraf ingekleurde. Ik heb zelf bij het eerste voorbeeld ingekleurd, maar omdat ik nog even het poppetje bij moest werken heb ik daarna maar even een ingekleurde versie gebruikt.

Werkbeschrijving:

-kleur het poppetje in
-kleur eventueel de letters op de steen in
-knip de onderdelen op blad 1 uit
-neem het plastic bakje en knip er een opening uit (zie mijn voorbeeld) meet eventueel even met de steen.
-doe lijm op de rand van het bakje
-lijm het bakje in het midden van de ondergrond
-knip ook de rechthoek met rotsmotief op blad twee uit
-scheur de rechthoek van blad 2 in stukken
-lijm nu de losse delen om het bakje heen, zorg ook dat de onderrand van het bakje goed weggewerkt is, de rechthoek is precies voldoende om het hele bakje te bedekken, ik hield een paar stukjes zelfs over.
(ik heb bij de ene knutsel rechts eerst het hele bakje onder de lijm gesmeerd en toen de stukjes erop geplakt en af en toe even wat lijm erbij gesmeerd om het ook bij de puntjes vast te lijmen...  De knutsel links heb ik gewoon stukje voor stukje onder de lijm gesmeerd en vervolgens erop geplakt)
-Het poppetje heeft vouwlijnen. Vouw de vlakken naar achteren, doe lijm op het lijmvlak en lijm de jas-delen van het poppetje aan de achterzijde op elkaar
-vouw de voetjes naar voren die zullen ook als lijmvlakken dienen en vouw het kleine lijmvlakje aan de achterzijde naar de onderkant. Doe nu lijm onder de voetjes en onder het kleine lijmvlakje en plak het op de gewenste plek.
-het uitgeknipte stukje plastic heb ik voor versteviging gebruikt voor de weggerolde steen. Ik heb dat stukje rondgeknipt en vervolgens lijm erop gedaan en de steen er overheen gelijmd.
Daarna heb ik de steen met het bovenrandje tegen de zijkant van het graf gelijmd. (zie voorbeeld)
Het is geen ingewikkelde knutsel maar het werken met de gescheurde stukjes en de lijm kan knoeiwerk worden, maar de kinderen vonden het erg leuk. 

DOWNLOAD WERKBLAD