Dit knutselwerkje is te bekijken op YouTube: https://youtu.be/0k-lP_xiOtg

Ditmaal was het weer een hele zoektocht naar een geschikte knutsel. Na wat rondzoeken kwam ik ineens op het idee om iets te doen met een mok en koffie. Even pauze, even uitrusten, even een lekker bakje koffie, niet zomaar koffie, maar heerlijke cappuccino. Uiteindelijk is dit het resultaat geworden.

J

Ik heb een vooraf ingekleurde versie en een versie die nog ingekleurd moet worden door het kind. Ik heb een gedichtje meegeleverd bijpassend bij de inhoud die wij erin doen, maar jullie kunnen altijd zelf iets bedenken en een eigen tekstkaartje maken, dit is niet direct een noodzaak, maar ik wil toch altijd proberen een christelijk tintje eraan te geven en dat moet dan soms wel in het gedichtje omdat het in de knutsel niet direct te zien is.

Het is dus een basisplaat met daarop een mok en in de koffiemok zit een zakje oploskoffie cappuccino choco, we hebben een plastic lepeltje voor het roeren toegevoegd (niet op foto te zien), een zakje suiker voor de zoetekauwen en een pakje met daarin twee koffieleutjes. We hebben zelf even voorgeproefd en het smaakte heerlijk.

Als materiaal heb ik 120 grams papier gebruikt. Gewoon papier wil wel, maar met de koffieleutjes erin en de cappuccino ging het papier erg trekken, kwam vooral door de hoeveelheid denk ik, het vormde zich te erg, dat vond ik jammer, vandaar dat ik iets dikker papier heb gebruikt, maar het wil wel met gewoon papier even afhankelijk van de hoeveelheid wat erin gestopt wordt, desnoods even testen.

Op blad 1 en 2 is de ingekleurde versie te vinden
Op blad 3 en 4 de versie die nog ingekleurd moet worden door de kinderen
Op blad 5 staat het gedichtje  (6x)

Werkbeschrijving:
-Print de gewenste bladen uit
-Kleur eventueel in en knip de onderdelen van blad 1 en 2 of blad 3 en 4 uit
-Zowel op blad 2 en blad 4 staan de mokken.
 Vouw de lijmvlakken aan de mok naar achteren en vouw de lijmvlakjes aan het halve schoteltje naar  voren
-Lijm eerst het halve schoteltje op de basisplaat.
 (het schoteltje komt onderaan langs de onderrand van de mok en wordt met de lijmvlakjes omhoog  gelijmd. Lijmvlakjes vallen straks dus achter de  mok die ervoorlangs wordt geplakt)
-Lijm nu het deel van de mok met daarop de tekst Hé kopje koffie voor de basisplaat langs. Dit deel komt  bol te staan, de onderste lijmvlakjes hoeven niet perse gelijmd, maar als er lijm op wordt gedaan kan het  halve schoteltje ertegenaan gedrukt worden. 
-Knip eventueel de tekstkaartjes van blad 5 uit
-Doe een lint door de aangegeven stip op het basisblad en maak het kaartje eraan of maak een eigen kaartje op eigen wijze vast.

DOWNLOAD WERKBLAD