Deze knutsel hoort bij het verhaal over de aankondiging van de geboorte van Johannes. Terwijl Zacharias het aangezicht van God zoekt en een reukoffer brengt verschijnt een engel en vertelt hem dat zijn vrouw een kind zal krijgen, terwijl zij al oud is... Klik hier voor het bijbelverhaal van de aankondiging van de geboorte van Johannes!
Werkbeschrijving:

Dit werkje bestaat uit een basisplaat met daarop Zacharias en de engel en een aangegeven plaats waar het altaartje geplakt moet worden.
En op het twee blad staan wat onderdelen voor de kinderen om te gebruiken.
Knip de onderdelen rondom uit.
De strook met de tekst erop plakken we bovenaan op het basisblad, ik heb daar geen woorden zelf opgezet om aan te geven wat de plakstrook is, zodat kinderen kunnen kiezen of zij wel of geen tekst wensen. Maar het gebied waar de tekst moet komen is duidelijk te zien.
Vouw de plakstroken van het altaartje (soort doosje) op de vouwlijnen naar achteren, ik heb alleen op de plakstroken, dus waar de lijm op moet het woord plakstrook gezet, zodat aan de buitenkant geen woorden meer te zien zijn en de kinderen niet overal lijm op smeren.
Dus vouwen op de vouwlijnen, lijm op de plakstroken doen en de andere stroken erover heen plakken zodat je een doosje krijgt. Wacht wel even met de bovenkant om er iets geurends in te doen (dit hoeft niet maar wij deden het wel). Ik heb eerst wat watten erin gedaan om te zorgen dat de geur bovenin het doosje zit en er goed uitkomt (kan ook met wc papier of keukenpapier en toen twee wierook kegeltjes en vervolgens de bovenkant dichtgeplakt. Het doosje kan daarna met de opening omhoog op de basisplaat bevestigd worden. Dan nog even de voorkant van het altaar er overheen plakken en eventueel de vlam/rookpluim er bovenop bevestigen. (zie het voorbeeld op de foto) Bij de vlam zie je een gestreept vlakje, knip dat stukje eruit zodat de geur beter uit het doosje kan komen.
Het werkje is lijkt misschien moeilijk, maar het valt mee als je zelf weet hoe het moet en de kinderen vonden het erg leuk, vooral omdat het natijd ook heerlijk geurt. Wel gebruikten wij sterke lijm en die lucht overheerste in het begin, maar nu geniet ruikt mijn voorbeeld nog steeds heerlijk naar wierook. (Deze kegeltjes waren goedkoop bij de Xenos te krijgen)

DOWNLOAD WERKBLAD