Deze knutsel bestaat uit een engeltje die ik op een achtergrond heb bevestigd. Dit engeltje heb ik gebruikt bij het verhaal van de engel die aan Maria verscheen, maar een engeltje kan natuurlijk altijd gebruikt worden rond kerst en de kinderen vinden het erg leuk om te maken. Ze hebben met glitters het mooi gemaakt en met sterren versierd. Ik heb me zelf beperkt tot de glitters

 

Werkbeschrijving Engeltje met achtergrond:
 


Als materiaal heb ik 80 grams printer papier gebruikt en ik heb het ook nog een keer met stevig 160 grams karton gemaakt.
Op blad één staat de achtergrond waar het engeltje op geplakt moet worden en er staat een ster die onder het geheel gehangen wordt (zie foto)
Op het tweede blad zie je twee engeltjes. Het engeltje links is puur als extra om een 3d effect te geven. En het andere engeltje rechts komt daarna rondlopend voor het geheel langs.

Kleur de delen die je wilt kleuren in. Bepaalde delen hoeven niet omdat er iets voorlangs geplakt wordt.
Knip de onderdelen uit.
Je hebt nu een achtergrond, een los engeltje met vleugels en armen, een ster en een engeltje zonder vleugels en armen.
Leg de achtergrond klaar.
Doe lijm op het lijfje.
Vouw de vleugels van het losse engeltje naar je toe en lijm het vervolgens op de achtergrond.
Neem nu het engeltje zonder vleugels en armen en vouw de plakstroken naar de achterzijde van het engeltje. Ik heb binnen de plakstroken twee langere lijmstroken toegevoegd. Jullie zullen misschien denken waarom? Maar ik test zelf op de zondagschool de dingen uit en kwam tot de conclusie dat dit gerust goedgaat met smalle plakstroken als je gewoon papier gebruikt, maar met iets dikker materiaal was het lastig om het engeltje op zijn plaats te houden, er komt dan veel druk op het lijfje te staan en je moet het erg lang vasthouden, dat geduld heb ik vaak niet en wilde het wat eenvoudiger oplossen.
Leg de langere lijmstroken over elkaar heen en zorg dat het engeltje op de goede afstand gebogen is en straks mooi over het engeltje op de achtergrond heen past en niet of lijm de stroken aan elkaar, nu is de vorm al goed. Doe vervolgens lijm over de gehele lijmstroken en plak het geheel over de achtergrond heen.

Nu nog een lint bevestigen. Ik heb door de stip in het midden een lint bevestigd en ik heb daarna een lint achter de ster geplakt en het geheel aan de cirkel met engel vastgemaakt, ik heb daarbij het lint gewoon vastgelijmd en een plakbandje gedaan voor extra stevigheid zodat het kon drogen en zou blijven zitten als de kinderen ermee gaan lopen.

Voor vragen mogen jullie natuurlijk altijd mailen en dat geldt natuurlijk voor elk werkje etc.
DOWNLOAD WERKBLAD