Ik heb een stalletje gemaakt die wel wat meer werk geeft. Maar kinderen vinden het meestal wel leuk om te maken.
Werkbeschrijving:

Als materiaal heb ik voor de stevigheid 160 grams printerpapier gebruikt, het wil wel met slap papier, maar dat trekt snel krom als je met stiften inkleurt.
1. Kleur alle onderdelen in
2. Knip de onderdelen uit
3. Het stalletje op blad 1 is de binnenzijde van de stal.
-Knip eerst de onderbroken lijntjes die aangewezen worden met de pijltjes los.
-Dus alleen de onderbroken lijnen (stippellijnen) inknippen.
-Vouw de zijkanten en dakdelen en bodem naar jezelf toe. Je kijkt dan in een stalletje en ziet het hout.
-Vouw de plakstrookjes nu ook om. De strookjes van de dakdeeltjes plak je aan de buitenzijde van de muurtjes vast. De plakstrookjes van de muurtjes lijm je onder de vloer vast. Ik heb het zo gedaan zodat je die strookjes niet ziet, maar het kan ook anders vastgezet worden, eventueel even testen.
4. Op Blad twee staan twee hekjes, deze zitten vast aan muurtjes. Vouw het muurtje naar achteren en de plakstrook ook. De hekjes worden op  de daarvoor bestemde plakstroken in de stal gelijmd. De muurtjes komen aan de buitenzijde van de muurtjes, zij vormen de buitenkant van de stal.
5. De dakplaat van blad 3 wordt in het midden tot een puntdak gevouwen en over het stalletje heengeplakt, ik heb het iets over laten steken aan de voor- en achterkant.
6. Nu de dieren nog even een plekje geven. Ik heb zelf de dieren er voorlangs gelijmd met de plakstrookjes onder de gesprikkelde vloerplaat.
 

DOWNLOAD WERKBLAD