Elk jaar rond kersttijd komen de verhalen weer over de engelen. De ene keer een engelenkoor en de andere keer de verschijning van de engel aan Zacharias of de verschijning van de engel aan Maria bijvoorbeeld. Een engeltje maken vinden de kinderen meestal wel leuk, dus ik heb dit jaar met de kinderen een engel op een wolk gemaakt.  De engel is in de wolken vanwege het grote nieuws. Het brengt een boodschap van liefde, vandaar het hartvormpje en dan de sterrenhemel erbij, want het is een hemelse boodschap.

 
Dit werkje kunnen mensen zo moeilijk maken als ze zelf willen. Je kunt gewoon alleen de basis gebruiken en in laten kleuren en daar watten op plakken, kan ook zonder watten, de extra delen kunnen er voorlangs, er zijn wel wat mogelijkheden, dat laat ik aan ieder over, ik heb de volledige versie gemaakt met de kinderen.
Denk er wel om dat de kinderen bijvoorbeeld van de engel van het totaal plaatje met wolk alleen de vleugels in principe hoeven te kleuren. Van het tweede engeltje met jas/jurk alleen de buik en jurk en handjes, en vervolgens dus alleen het losse hoofdje. 

Werkbeschrijving:

Met de kinderen heb ik zelf wat steviger printerpapier gebruikt. Dit omdat ik eigenlijk van plan was om het geheel dubbel te maken, dus niet enkelzijdig, zodat je het engeltje ook ergens in een ruimte aan het plafond kunt hangen en als het ronddraait dus aan beide zijden de wolk ziet en de engel. Ik was bang dan met het gebruikt van glitters het een kliederboel zou worden, 80 grams papier wordt immers dan gelijk zo vochtig en flexibel dus vandaar dat ikzelf koos voor 160 grams wit printerpapier. Maar dit moet gerust met gewoon papier kunnen. Ik heb zelf alleen glittersteentjes gebruikt op de sterren en natuurlijk watten op de wolk.


De pdf bevat twee bladen, ik heb voor de zekerheid op blad twee het geheel gespiegeld om zeker te zijn dat bij het op elkaar bevestigen van de voor- en achterkant het ook goed aansluit. Maar enkelvoudig de knutsel maken kan dus gerust en is ook mooi. 

Kleur de onderdelen in
Knip de onderdelen uit
Plak watten op de wolken
Gebruik desnoods nog glitter voor de sterren of de engel.
Plak nu het deel van de engel met de jas voor de engel op de wolk langs met 3d foam of dubbele plak
Plak het hoofdje er ook voorlangs met dubbele plak of 3d foam.
Zoals jullie op de foto kunnen zien heb ik de armpjes ingeknipt, speciaal zodat ze naar voren gebogen kunnen worden alsof de engel rust op de wolk. Gewoon de binnenlijnen van de armen tot waar die lijn stopt inknippen.
Plak de beide wolken met engelen ruglings tegen elkaar aan, nu heb je twee engeltjes (aan weerszijden) op een wolk.
Prik een gat op de stip in de hartvorm en doe er een lintje door, nu kan het opgehangen worden.

DOWNLOAD WERKBLAD