Dit werkje hoort bij drie Koningen, het verhaal van de drie wijze mannen uit het oosten die op weg gingen naar Bethlehem om het kindje Jezus hulde te brengen. Ze hadden geschenken bij zich, mirre, wierook en goud. 

Ik heb een knutsel gemaakt met daarop natuurlijk de drie wijze mannen, ze hebben een cadeau voor de Koning der Joden, de Here Jezus in hun handen. Ik heb dit bij de buitenste mannen getekend maar in het midden heb ik met de kinderen armen toegevoegd en zelf met hen een cadeau gemaakt. Dit is niet zo moeilijk, het moet alleen licht zijn, je kunt er van alles in doen, piepschuim bijvoorbeeld, ik koos voor een blokje oase. Ik heb blokjes oase op maat gesneden en de kinderen hebben dit ingepakt met cadeau papier, even een strikje erom en klaar was het. Het resultaat leek heel leuk.

Werkbeschrijving:

Kleur de basisplaat in, kleur ook de armen in.
Knip de armen uit en vouw ze dubbel op de vouwlijn en doe er vervolgens lijm tussen en lijm het vast. Dit doe ik voor de stevigheid.
Er is dus een rechter- en een linkerarm. 
Bij de schouders van de middelste Koning zie je een lijn, knip of prik dit open
Schuif de plakstrookjes van de armen er in, let op dat ze aan de goede kant zitten. (duimen boven)
Neem een blokje oase of piepschuim o.i.d. en pak het in in een fleurig papiertje
Doe er een mooi lint omheen en maak een strik bovenop.
Lijm nu het pakje tussen de handen.

(kleine toevoeging)
Je ziet bij die van mij (het voorbeeld) de handjes voorop het cadeau, de kinderen hadden de handjes aan de zijkanten van het cadeau, dit leek denk ik nog wel leuker.
Omdat het cadeau tussen de handjes komt en daardoor dat deel van de Koning achter de armen niet meer zichtbaar is hoef je niet persé de lijnen op de schouders open te maken, je kunt ervoor kiezen om de armen gewoon met de plakstrookjes op de wijze man te plakken waarbij de plakstroken dus zichtbaar zijn totdat het cadeau ertussen zit, daarna zie je het niet meer.

DOWNLOAD WERKBLAD