Ik denk dat je met dit werkje heel veel kanten op kunt. In elk geval dat schelden en lelijke woorden een ander kind heel veel pijn kunnen doen, maar wanneer andere kinderen jou uitschelden kan het jou ook pijn doen. Daarom is het zo belangrijk om daar over na te denken. Word jij wel eens uitgescholden? Wat zeggen ze dan? Hebben ze echt gelijk? En zeg jij wel eens iets tegen iemand anders wat niet leuk is? Zal dat kind er niet net zoveel pijn van hebben?
Lelijke woorden kunnen gaten in je hart slaan. Van de buitenkant kun je er heel gewoon uitzien, maar wanneer mensen naar je hart zouden kunnen kijken, zouden ze een gat zien of krassen, maar in elk geval beschadigingen. Juist daarom is het zo belangrijk om de Here Jezus in je hart toe te laten en Hem te laten regeren. Spreek met Zijn woorden en wanneer iemand iets lelijks tegen je zegt, iets wat pijn doet vraag Hem dan om jouw hart te bewaren. Vraag Hem om jouw lippen en jouw hart te bewaken. 
 


Dit werkje bestaat uit een “persoon” en een jasje die we er voorlangs hangen. Dit jasje bedekt het hart van het kind en er is niks te zien, maar zodra je het jasje omhoog doet zie je het gat in het hart. In het midden van het gat het ik een streep gezet, deze streep knip je in. Ik heb zelf eromheen ook een deel weggeknipt zodat er echt een gat ontstaat, dat zorgt er ook voor dat de pijl wat makkelijker schuift.
Knip de pijldelen uit en plak het aan elkaar. 
Knip het kaartje met de tekst ook uit.
Ook het kind en het jasje moeten uitgeknipt worden. Gewoon rondom uitknippen.
Nu is het een kwestie van het gat in het hart knippen en een gleuf in het linkeroor maken. De pijl steek je met de rechte kant (dus niet de pijl kant) via het gat in het hart en je schuift het vervolgens bij het oor weer naar buiten. Je ziet de woorden dan via het oor hun weg vervolgen naar het hart van deze persoon. De stroken van het jasje vouwen op de vouwlijn en het voor het hart langs hangen. Ik heb die stroken helemaal aan de uiteinden vastgelijmd.
Ik heb uiteindelijk het kaartje met een stukje stof (dat is handiger met een draad) in het rechteroor geknoopt. Want het is iets om in je oren te knopen, schelden doet écht pijn, juist daarom is het zo belangrijk om Jezus te vragen jouw hart en lippen te bewaken.

 

DOWNLOAD WERKBLAD