advertentie google

Dit werkje is eigenlijk gebaseerd of afgeleid van het vaderdagwerkje over waakzaamheid en opletten op de tijd en dichtbij de Heer blijven leven. Ik heb in dit geval een wat plattere versie gemaakt, geen bakje erachter maar gewoon aan de achterzijde een tekst over de tijd. Er is een tijd om op te letten, tijd om naar school te gaan, tijd om te werken, tijd om vele dingen te doen, maar heel belangrijk is dat we ook tijd nemen om te bidden, tijd om te praten en tijd om God te zoeken, want op een dag zal de Here Jezus komen om ons te halen en nu zijn we zo druk bezig en al die dingen kosten ons veel tijd. Het zijn niet alleen maar saaie dingen, zeker ook hele leuke dingen en hele belangrijke dingen, maar boven alles moeten we erom denken dat we niet weten wanneer Hij precies terugkomt en daarom moeten we de tijd goed in de gaten houden. Misschien moet ik nog eens een eenvoudige klok erbij maken, maar nu alvast deze klok.

Werkbeschrijving:

Op blad 1 zie je de voorkant van de koekoeksklok en het vogeltje in het hokje en het extra vogeltje.
Op blad 2 de achterkant en de klepel, plus de wijzerplaat.
Kleur alles in. 

Ik heb zelf het binnenwerk van de voorkant uitgeknipt en vervolgens de achterkant met het gedicht er met de rug tegen aangelijmd zodat het gedicht/de tekst aan de achterzijde te lezen is. Maar het meest eenvoudige is om gewoon het binnenwerk erin te laten.

Vervolgens een kleine inknip te maken net boven het middelste wijnrankblad aan de onderkant van de klok.
Dan de strook voor de klepel er doorheen steken en vastlijmen
de wijzerplaat er voorlangs lijmen.
Het vogeltje erop lijmen, deurtjes even naar je toe vouwen
Het extra vogeltje er overheen plakken
Het gedicht op de achterkant plakken.

Ik hoop dat het op het voorbeeld goed te zien is, want het beschrijven is niet altijd gemakkelijk, voor mijzelf is het goed duidelijk hoe het moet, maar voor anderen misschien niet, mensen mogen mij altijd mailen met vragen.

DOWNLOAD WERKBLAD