advertentie google

Dit knutselwerkje kwam eigenlijk bij toeval tot stand. Ik zou dit niet snel zelf ontworpen hebben als ik niet de memorisatietekst mee moest geven van 2 korintiërs 5 waarin wordt gesproken over de aardse tent. Ik had in het verleden al eens een kindergedicht geschreven m.b.t. dit onderwerp en besloot om dan nu ook maar een knutsel te maken. Klik hier voor het gedicht Jouw tentje
Ik heb het tentje waarin ik woon gemaakt of waarin een ander woont, de buitenkant en de binnenkant die samen mij vormen of jou natuurlijk. Het nadeel is dat dit onderwerp altijd emoties kan geven bij kinderen, aan de andere kant is het goed dat ze weten dat het leven hier niet stopt maar dat ze vanuit hun aardse tentje naar de Here God mogen gaan en daar een plekje krijgen dichtbij Hem in een huis door Hem gemaakt. Ik heb er een verhaal bij geschreven in de hoop dat het daarmee voor kinderen duidelijk wordt hoe het bedoeld wordt. Klik hier voor het verhaal Je lichaam is een tentje

Het werkje is zoals jullie zien heel letterlijk geworden. Een tentje en daar binnenin een mensje. Ik heb de persoon in de vorm van een tentvlak gelaten en de bijbeltekst even wat eenvoudig geprobeerd neer te zetten, in het bestand staat het nog iets anders dan op de foto. Het tentje staat op een ondergrondje met daarop de woorden In dit tentje mag ik wonen totdat ik bij God zal komen.
Het is niet heel moeilijk te maken,alleenl de gaten die in het tentje zitten en uitgeknipt moeten worden zijn wat priegelig om te doen, maar voor de rest is het vrij eenvoudig.

Werkbeschrijving:

-Kleur de basisplaat op blad 1 in of print het op gekleurd papier.
-kleur het poppetje op blad 2 in en het grondvlak en knip ze uit. 
-Vouw de basisplaat op de vouwlijnen. De plakstroken komen onder het tentje zodat die precies binnen het vierkant op de onderplaat kunnen worden gelijmd.
-Knip eerst de rondjes op de tent welke bestemd zijn als armsgaten uit.
-Lijm de voorkant van de tent met rits over het laatste vlak van de tent heen. Dit zorgt even voor wat extra stevigheid.
-Knip nu het raampje op de voorzijde uit.
-Knip ook de punt tussen de rits uit. (zie voorbeeldfoto, zorg dat er een opening komt)
-Hang het poppetje erin met het hoofd achter het raampje en de armpjes door de openingen, kinderen mogen het poppetje ook laten zitten natuurlijk of liggen in de tent, maar ik koos voor de tent als een soort jasje.
-Plak nu de tent met de plakstroken op het onderplateau.
-Knip het tekstkaartje uit en plak die op een handje, één van de kinderen deed dit met een stokje, dat leek ook leuk, het was net een uithangbord. 

Als extra optie kunnen de kinderen een andere onderplaat nemen, kleur groen bijvoorbeeld en extra dingen om hun tentje heen toevoegen, bij mij maakten ze tafels en stoelen enz, het was een comfortabel leven, ook kwamen de kinderen met de optie om een grote plaat te maken met veel tentjes in meerdere kleuren, dat waren dan de mensen, een hele camping met andere woorden. Fantasie hadden ze genoeg. Maar ik heb het gehouden bij mijn eigen versie. De kinderen hebben wel het poppetje en beetje haar gegeven, ik heb zelf een beetje aan het punthoofd getekend.

DOWNLOAD WERKBLAD