advertentie google

Deze knutsel hoort bij het onderwerp maskers af, het onderwerp zegt het eigenlijk al, je moet het masker wat je op hebt af doen, geen gewoon masker alhoewel we die wel gaan maken, maar een ander masker, een masker die je niet zo gelijk al ziet, maar een masker die bepaald wordt door hoe we ons voordoen, ik heb een kinderverhaal geschreven die het een beetje moet verduidelijken. Klik hier voor het verhaal Kiran en het monster masker


We kennen vast allemaal wel van die momenten dat je iemand aan ziet komen lopen en je weet dat je bij die persoon niet kunt doen zoals je altijd doet, je moet je een beetje aanpassen, dus wat doe je, je doet je net even anders voor dan dat je bent, zo wil die persoon je graag zien, dat denk je immers? En zodra je je dan aanpast en heel anders voordoet dan je eigenlijk bent heb je het gevoel dat je erbij hoort, maar eigenlijk moet je op je tenen lopen, want je bent niet jezelf, je hebt je aangepast. En soms kun je niet alles doen en zeggen wat je zou willen, soms moet je je aanpassen, maar met een masker op lopen is niet de bedoeling van God. Als je verdrietig bent van binnen en het aan niemand wilt laten merken dan kun je een masker op doen, je lacht en lijkt blij maar in je hart zit pijn en de Here God ziet dat wel, Hij weet het. Of je doet foute dingen en je weet dat het niet mag, maar niemand mag dat weten, je doet je mooier voor dan je bent, toch weet de Here God dat echt wel, Hij ziet alles, Hij wil dat je je masker afzet en dat je komt naar Hem met alle fouten en dan zal Hij je vergeven. Een masker is eigenlijk iets wat je voor je houdt, wat je echte gezicht bedekt, mensen zien niet jou, ze zien het masker en dat kan op vele manieren zijn, wat je wilt verstoppen voor anderen is wie je echt bent, je zwakke punten, "je verdriet, dat waar je niet blij mee bent, je onzekerheden. Er zijn best veel dingen te bedenken waarom mensen liever met een masker oplopen dan dat ze gewoon hun ware ik laten zien, dat hoeven niet altijd slechte dingen te zijn maar het kunnen ook dingen zijn die pijn doen en die ze liever verstoppen, dus doe je je bijvoorbeeld stoer voor, maar God zegt doe dat masker maar af en kom gewoon zoals je bent, Ik houd van jou, Ik wil niet dat jij met een masker oploopt, het is niet nodig, breng al je pijn en onzekerheid, je verdriet en kom, Ik zal er voor je zijn.

Er zijn twee versies. Ik had eerst alleen het jongens en meisjes masker maar van mijn dochter moesten er dieren bij, tja dat heb ik op verzoek later erbij gemaakt, een hond en een kat. 
Ik heb achter de maskers een stokje gedaan want dan houd je het voor je hoofd en kunt het zo weer opzij schuiven en wegdoen, masker op, masker af. Eerst ben je een hond en dan weer gewoon een kind, of een jongen met bril en ineens weer jezelf. Ik laat aan iedereen over welke onderdelen gebruikt worden. Bij de hond en de kat heb ik de snuit met tong los meegeleverd die kan er dan voorlangs geplakt met dubbele plak zodat er wat diepte komt en bij de jongen en meisje zijn oren, een tong en een bril meegeleverd.

Werkbeschrijving:

Als materiaal heb ik iets dikker papier gebruikt, de hond en kat zijn met 80 grams papier gemaakt, dat wil dus wel, maar mocht iemand met elastiekjes werken of touw dan is het te slap voor een masker, stevigheid is dan wel belangrijk. Maar het ligt eraan hoe de maskers voor het hoofd bevestid worden, met een houten latje (roerstokje) of kartonnen staafje wil het wel met 80 grams papier.
-Kleur de hond of kat in
-knip de ogen eruit
-knip de snuiten uit
-plak de snuit met dubbele plak of lijm voor het masker (dit hoeft niet perse, kan ook zonder)
-kleur de jongen of het meisje in
-kleur de onderdelen die je wilt gebruiken in
-knip alles uit
-knip de ronde gaten uit de ogen
-knip de mond eruit
-knip de tong uit en plak deze met het plakstrookje achter de bovenlip vast.
-vouw de plakstrookjes aan de oren naar achteren, plak de oren waar je zelf het mooist vindt, zie voorbeeld hoe wij het deden.
-knip de glazen uit de bril en vouw de plakstrookjes van de bril achter de bril en plak het voor de ogen langs.
-plak achter de maskers, precies in het midden een stokje (ik heb roerstokjes voor verf gebruikt), ook kun je een strook karton driemaal dubbelvouwen dan is het ook een staaf/lat/stok en bruikbaar achter het masker. Zie mijn voorbeeld, ik heb steeds één masker met roerstaaf en één met kartonstaaf.

DOWNLOAD WERKBLAD MASKER HOND OF KAT

DOWNLOAD WERKBLAD MASKER JONGEN/MEISJE