advertentie google

Het bestand bevat twee knutselversies de versie zoals ik hier als voorbeeld heb staan en een iets minder bewerkelijke versie met wat minder knipwerk, ik heb hier geen voorbeeld van gemaakt.

Wat ik wel leuk vond om iets mee te doen was het onderwerp niet zien en toch geloven. Ik had er in het verleden wel al eens een gedicht over geschreven, maar een knutsel was er nog niet van gekomen, toch is het een onderwerp die wel bruikbaar is, zoveel mensen zeggen: Ik zie God niet, Ik ken Hem niet, als Hij echt bestaat, waar is Hij dan? Maar wij geloven in God ook als wij Hem niet zien, ik heb twee kinderverhalen geschreven om het te verduidelijken, ik hoop dat jullie er iets mee kunnen. Klik hier voor het verhaal Janita wordt geblinddoekt
Klik hier voor het verhaal blindemannetje spelen

 Het werkje bestaat uit een basisblad waarop het poppetje te zien is, en dit mannetje krijgt een blinddoek of een soort muts voor de ogen langs waardoor hij niks meer ziet, nu moet hij leven op de tast, zoeken waar hij heen moet, hij is nu erg afhankelijk, hij kan een stok nemen om te voelen of hij goed loopt, of een blindengeleidehond, hij kan zijn vader of moeder bij de arm nemen en zo meelopen, hij kan ook luisteren naar iemand die hem vertelt waar hij heen moet en dan goed opletten en doen wat er gezegd wordt. Het is niet eenvoudig wanneer je niks ziet, want als je alles ziet gaat het veel gemakkelijker. Dat is ook zo met het geloof. Wij geloven in de Here Goid en wij weten dat de Here Jezus voor onze zonden gestorven is, maar eigenlijk zien wij hen niet in het echt, zo hun gezicht bijvoorbeeld of hun lichaam, nee wij zien God en Jezus niet en toch weten wij en geloven wij dat zij bestaan. We kunnen hen wel zien in de natuur, de dingen om ons heen, of de kleine wonderen die gebeuren en waar je vaak geen acht op slaat. We kunnen weten wat Hij van ons vraagt door Zijn woorden te horen, ernaar te luisteren, naar de kerk te gaan of zondagsschool of gewoon de stilte opzoeken en bidden zodat Hij tot ons hart kan spreken. Wij zien God en Jezus niet, maar toch weten wij dat Hij er is en dat Hij ons ziet en voor ons zorgt en dat Hij ons nooit in de steek zal laten. We hoeven alleen maar op Hem te vertrouwen. En soms ondanks dat wij weten dat Hij er is lijken wij soms net stekeblind, we luisteren niet, lezen niet, hebben het veel te druk met andere dingen en daardoor verdwalen we, dat moet niet, we moeten opletten, alert blijven, ons niet in de war laten brengen door anderen, maar altijd blijven vertrouwen op God, op Jezus en op de woorden uit de bijbel. 

Wat ik ook in de kinderverhalen probeer duidelijk te maken, dat je geblinddoekt misschien iemand niet ziet, maar je hoort wel aan de stem wie het is, aan wat hij of zij zegt of doet weet je of je de goede persoon voor hebt. Maar ook aan iets wat iemand schrijft en op wat voor manier herken je vaak al vrij snel wie het is, iedereen gebruikt toch weer eigen woorden, eigen manieren van praten en dat zie je terug. Er zijn eigenlijk wel dingen te leggen om uit te beelden waarom je toch gelooft dat God er is terwijl je Hem niet ziet. Maar je herkent Hem wel aan Zijn woorden, aan Zijn schepping hoe bijzonder zelfs het kleinste bloempje gemaakt is, aan de warmte die je voelt binnenkomen als Hij komt wonen in je hart en je maakt ook dingen mee waarin je merkt dat God erbij was en de dingen leidde in goede banen, dat er soms zo onverwachts uitkomst is voor een probleem, zo is er wel meer te bedenken. 

Dit werkje bevat meerdere bladen. Twee kleurplaatversies, één met muts en één met blinddoek (blad 7 en 8). Een eenvoudige knutsel (blad 4,5 en 6) en één wat iets meer knipwerk met zich meebrengt (blad 1, 2 en 3)

Werkbeschrijving:

Wij hebben voor het poppetje op blad 1 iets steviger papier gebruikt, ik vermoed dat het ook wel kan met 80 grams printerpapier maar dan krult het te snel en ik heb het niet getest en het risico niet genomen maar gelijk 160 grams wit papier genomen. De knutsel van blad 4, 5 en 6 kan met gewoon printerpapier en de kleurplaten blad 7 en 8 ook.

Versie van blad 1, 2 en 3
-Print de gewenste bladen uit, kies voor muts of blinddoek.
-kleur alles in
-knip de onderdelen uit, dus pop, muts of blinddoekdelen
-vouw de lijmstroken naar achteren en lijm de delen rugwaarts tegen elkaar aan
-doe de blinddoek of muts nu voor het hoofdlangs (schuif het erover heen)

Versie van blad 4, 5 en 6
Dit is een eenvoudige versie, ik heb de basisplaat genomen, dus zonder muts of blinddoek. Ik heb met de stippellijnen de plek aangegeven waar de blinddoek of muts gelijmd moet worden. Het komt dus een tikje bol voor de ogen langs te staan, ik heb hier geen voorbeeld van gemaakt, dat was net iets teveel inkleur werk
-kleur alles in
-knip muts of blinddoek uit
-vouw de lijmstroken naar achteren
-lijm het met behulp van de plakstroken voor de ogen langs
-je kunt nog een beetje eronderdoor gluren om de ogen te zien.

DOWNLOAD WERKBLAD