advertentie google

Ik was bezig met een knutsel m.b.t. Anker van hoop en terwijl ik dat aan het maken was en rondzocht op het internet naar iets m.b.t. het onderwerk geloof hoop en liefde zag ik weinig materiaal wat echt leuk in te kleuren was, althans voor mijn gevoel. Ik kwam tijdens de andere knutsel op het idee voor deze knutsel waarin de nadruk ligt op geloof hoop en liefde en het meeste van de drie is de liefde. Het is belangrijk om hoop te houden, het is belangrijk om het geloof te onderhouden maar de liefde staat bovenaan en ik besloot om een knutsel te maken in de hoop dat die bruikbaar is voor anderen. Het zijn drie grote harten geworden met in elk afzonderlijk hart een onderdeel, dus kruis, anker, hart en deze harten worden dubbelgevouwen en op elkaar gelijmd en eronder komt een hartje te hangen met tekst. Het lijkt erg leuk vind ik zelf.

Bij het onderwerp liefde kom je dan al snel het meegeven van het geloof, de kinderen het woord van God meegeven waardoor dat geloof ook groeit en zij in moeilijke momenten hoop houden en vasthouden aan God en dat ze mogen ervaren dat de liefde aanwezig is, niet alleen gewone liefde, een knuffel van vader of moeder bijvoorbeeld, maar de warme liefde van God en die liefde zorgt er ook voor dat zijzelf liefde gaan ervaren en het ook weer mogen laten zien aan anderen. De liefde van God die zo belangrijk is. Geloof en hoop zonder liefde zijn niet compleet.  Ik denk dat mensen hier zelf wel dingen bij weten te vinden en dat deze knutsel wel in meer opzichten te gebruiken zal zijn.

Werkbeschrijving:

De knutsel is vrij eenvoudig, op blad 1 en 2 staan de hartvormen met daarin de plaatjes.
-Kleur alles in, vouw vervolgens de drie harten dubbel op de vouwlijn. 
-Doe nu steeds lijm op de achterzijde van de helft van een hart, begin met geloof, dus het hart met kruis.
 doe lijm op de achterzijde van de rechterhelft en plak die tegen de achterzijde van de linkerhelft van het hart met anker, doe nu lijm achter de rechterhelft van het hart met anker en plak die weer tegen de linkerhelft van het hart met hart, doe er nu eerst een draad tussen om het geheel mee op te hangen en om het kleine hartje aan te lijmen, lijm vervolgens de laatste twee helften (die van het hart met het hart (liefde) tegen die van het hart met het kruis). Nu is het een mooi geheel.
-het kleine hart wordt dubbel geplakt, dus twee hartjes met tekst op elkaar, touwtje ertussen en lijmen maar, nu kan het opgehangen worden. Ik hoop dat de beschrijving zo duidelijk is, mail anders gerust.

DOWNLOAD WERKBLAD