advertentie google

Deze knutsel heb ik gemaakt bij het onderwerp: God baant mij een weg. Ik moest denken aan het lied: God wijst mij een weg, als ikzelf geen uitkomst zie en ik dacht aan de wedloop van het leven. We staan in onze kinderschoenen, we moeten de weg lopen en het gaat soms zwaar, soms weten we het even niet meer en lijkt het of we niet meer vooruit komen, niet verder kunnen, maar God baant een weg. Er zijn meerdere teksten te vinden die erover gaan dat wij de weg met God moeten bewandelen, dat Jezus de weg tot God is. Dat we geleid worden en dat er een weg voor ons uitgestippeld is. Hij is nabij, Hij gaat met ons mee, Hij laat ons nooit alleen.

Ik had vele kanten op gekund met dit onderwerp, ik had obstakels op het wegdek kunnen tekenen of zelf met takjes en stenen enz obstakels kunnen maken, maar ik heb het op zich vrij eenvoudig gehouden alhoewel er wel meerdere dingen moeten worden uitgeknipt. Ik vind het belangrijk dat kinderen weten dat God er in alle omstandigheden is, we begrijpen niet altijd alles, we hebben soms het gevoel dat we gerend hebben voor ons leven, soms zakken we in elkaar en lijkt het of we uitgeput zijn en het niet meer zien zitten, maar God laat ons nieuwe wegen zien, God rolt de weg voor ons uit als het ware en zegt: Kom volg Mij maar dan zul je de eindstreep halen.

Werkbeschrijving:

Op blad 1 staan twee wegdelen en op blad 2 staat een poppetje die op zijn knieën ligt en een wolk met de handen van God en nog een beginpunt waar de weg aan gelijmd moet worden.
-kleur de onderdelen in (de weg kan op gekleurd papier geprint worden eventueel)
-Knip de onderdelen uit
-Lijm de wegdelen aan elkaar (doe lijm op de plakstrook en lijm het andere wegdeel erop. Schuif het er goed op zodat de steentjes van het wegdek weer goed aansluiten, ik moest zelf één randje stenen over elkaar heen plakken om het mooi door te laten lopen.
-lijm nu de weg vast aan het beginplateu
-Vouw de poppetjes omhoog zodat het rechthoekje in het midden als plakstrook kan dienen.
-lijm nu het poppetje met de hoofden tegen elkaar aan
-lijm het poppetje op de gewenste plaats op de weg
-neem een stokje (tuinstokje of satéprikker zonder punt) doe lijm op het uiteinde van de weg en lijm het stokje vast. (plakband of kleine strookjes dubbele plak werkt ook prima) Rol zodra het kan de weg op het stokje tot iets voor het poppetje. Nu kan de weg afgerold/uitgerold worden.
-Plak de vingers van de handen om het stokje aan beide kanten. De duimen blijven achter de opgerolde weg steken. Zie foto. Bij ons deed één van de kinderen kleine stukjes dubbele plak op het stokje en plakte daar de vingers aan vast dat wilde ook
Door aan de wolk te trekken kan de weg nu uitgerold worden.

DOWNLOAD WERKBLAD