advertentie google

Deze knutsel kwam eigenlijk een beetje voort uit de knutsels over het voeten wassen. Nadat die klaar was bedacht ik me dat een knutsel over de voetstappen in het zand of het lopen in de voetsporen van Jezus wel leuk zou zijn. Bij deze dus. Het is een eenvoudige knutsel geworden maar ik hoop dat het toch bruikbaar is.

Ik bedacht me om een afdruk van twee voeten naast elkaar te maken en dan losse voeten erin te plakken. Wat ik dan wel leuk vond was om de voeten een uiterlijk te geven. Een jongetje en meisje, wel een voet maar toch ook net alsof het een jongen of meisje is die de stap neemt om Jezus te volgen op de weg die Hij gaat. Hem volgen, Hem achternalopen, doen wat Hij zou doen. Ik had geen zand meer in huis, dus maar even wat siergrind gebruikt om om de voeten heen te strooien. Mensen kunnen zelf nog eventueel een tekstkaartje aan het geheel hangen, maar dat heb ik in dit geval niet meegeleverd.

Werkbeschrijving:

-Kleur de plaat op blad 1 in
-Kleur de voetpoppetjes in
-Knip de basisplaat uit
-Knip de voetjes uit
-Knip de openingen tussen de voetjes eruit
-Plak de voetjes met dubbele plak in de afdruk van de twee voeten op de basisplaat.
-Doe lijm op de ronding rondom de voetafdruk en strooi er zand op (vogelzand is ook bruikbaar)

Ik heb dit met 80 grams printerpapier gemaakt, maar had zelf de voetafdruk er eerst uitgeknipt en er even een blad onder gelijmd voor de stevigheid. Maar 160 grams printerpapier kan ook.

DOWNLOAD WERKBLAD