Zie ook deze twee youtube filmpjes, één met ondertiteling en één voorgelezen:
https://youtu.be/0aFzCAbpP0s  https://youtu.be/9rYvfB4B4tU

Deze knutsel kwam tot stand nadat iemand mij mailde met de vraag of ik iets had op de site m.b.t. de kleuren van het evangelie en eerlijk gezegd had ik daar nog nooit van gehoord. Alhoewel ik daarna even ging verder kijken en nadenken en me een lied herinnerde welke ik vroeger als kind leerde op de zondagsschool: Wij geloven in rood, wit en blauw en wij marcheren voort, rood voor het bloed van de Heiland die eens Zijn leven gaf, wit voor de ziel die voor eeuwig bevrijd is van de straf, blauw dat vertelt van de hemel wij reizen naar dat oord, wij geloven in rood, wit en blauw en wij marcheren voort. Ik had dus toch wel iets met kleuren en van kleuren meegekregen met betekenissen en ik ging even doordenken en verder zoeken en kwam tot de conclusie dat je met kleuren ook veel kunt zeggen zonder dat je dan allerlei gekke dingen hoeft te doen. Zo kwam ik tot deze knutsel. Rood voor het bloed van Jezus, maar ook voor Zijn liefde voor ons en Zijn liefdesdaad aan het kruis. Geel het licht wat is gaan schijnen sinds wij Hem gingen volgen en Hij in ons kon komen wonen en mocht schijnen en tevens Licht wat wij zelf ook weer uit gaan stralen, Wit vanwege de reinheid, het schoongewassen zijn door het bloed van Jezus en doordat Zijn licht alle duisternis zal laten verdwijnen en elk hoekje verlichten, Groen voor de groei, voor alles wat Hij gemaakt heeft, de schoonheid van Zijn schepping en de groei van ons eigen leven, we krijgen vruchten, we laten zien wat God voor groot werk in ons doet en dan Blauw en dat is de kleur van de hemel, hemelsblauw het vertelt ons van wat er komen gaat, waar God woont, waar een huis op ons wacht en ook een kroon. 

De knutsel is eigenlijk heel eenvoudig, ik had iets gemaakt en heb details eruit weer hergebruikt bij deze knutsel. Het middelpunt van de bloem, het centrale punt is nog zwart, maar het rode hart heeft bloeddruppels erop een hart en een kruis, details die vertellen van het rood en waarom rood, geel heb ik benadrukt met een lamp voor het licht en een zonnebloem, wit is dan met sneeuwklokjes die dan het witter dan de sneeuw zijn ook een beetje moeten benadrukken en de waterdrupjes, sopdrupjes staan voor het schoonwassen en groen heeft blaadjes en appeltjes, dan tenslotte heeft blauw wolkjes erbij en een kroon.
Ik heb de kleuren genomen welke ikzelf het meest aannemelijk vond en die ik ook bij andere dingen tegenkwam, soms gebruiken ze voor de hemel goud, maar ikzelf ben voor blauw gegaan.

Werkbeschrijving:

Ik heb de knutsel gemaakt van 80 grams printerpapier

-Kleur alle harten in in de juiste kleur
-kleur het rondje voor het middelpunt ook in, dit hoeft niet perse zwart, ik koos dit omdat ons hart eerst nog zwart was en ik geen zwart hart wilde toevoegen.
-Knip de harten uit en ook het rondje.
-Maak nu een gaatje in elk hart op de plek welke ik heb aangegeven met een heel klein wit rondje in de punt van elke hartvorm.
-Maak ook een gaatje in het rondje voor het midden
-Leg de harten in de goede kleurvolgorde  (rood, geel, wit, groen, blauw) doe het zwarte rondje er bovenop
-Doe een splitpennetje door de gaatjes en vouw het geheel nu uit tot een mooie bloemvorm.

DOWNLOAD WERKBLAD