Ook deze knutsel heeft weer betrekking op de kleuren van het evangelie. Toen de persoon mij mailde was het eerste wat ik dacht: Trots als een pauw, je kleuren laten zien, tonen wie je bent, kleur bekennen. Je kunt daar best veel kanten mee op, je hoeft het niet alleen over de kleuren van het evangelie te hebben, je kunt ook trots zijn op wat God je gegeven heeft, je hoeft niet altijd alles met woorden aan te tonen, je hoeft niet steeds alles te vertellen, soms is het voldoende om gewoon liefde te tonen door lief te doen of het Licht uit te stralen, groei hoef je niet altijd te tonen door daarover te praten maar het moet te zien zijn. Los daarvan werkte ik de knutsel steeds verder uit ging verder puzzelen en besloot een woordenloos boek in de handen van het poppetje te geven. Het poppetje is zo trots als een pauw en laat de kleuren van hoop zien, de kleuren die God al toonde aan Noach, kleuren die aangeven dat God voor ons zorgt, dat Hij naar ons omziet en dat er weer hoop is voor de toekomst, maar die kleuren mogen de kinderen evengoed zelf invullen, het hoeft niet zoals ik dat in mijn hoofd heb, wel is het boek gericht op de kleuren van het evangelie. Het evangelie in kleur.

Natuurlijk kun je met kleur bekennen het ook erop gooien dat je moet toegeven dat je fout was, dat je iets hebt gedaan wat niet goed was, je hart werd zwart, je geeft het toe, je bekent kleur, maar gelukkig kwam Jezus met Zijn liefde en veranderde je leven. Nu mag je andere kleuren tonen.

Er stonden wel wat voorbeelden van de kleuren op het internet, ik wilde mijn eigen invulling en heb wel rondgezocht naar de kleureninvulling van andere kinderwerkers en heb besloten het bij dit boek te houden op zwart vanwege onze zonden, we hebben Jezus nodig om ons te helpen, zonder Hem zijn we verloren. Rood voor liefde en het bloed van Jezus die ons kan reinigen, Geel voor het Licht dat schijnt over en in ons leven, het Licht van Jezus, Wit voor de schoonheid het blinkend wit zijn voor Hem, schoongewassen, rein en heilig, groen voor de schepping maar ook voor alles wat groeit en bloeit om ons heen maar ook de groei van onszelf en blauw voor de hemel en de plaats waar wij eens mogen wonen bij Jezus en bij de Vader in de hemel. Als de kinderen leren wat de kleuren kunnen betekenen dan kunnen ze met dit woordenloos boek eigenlijk anderen het evangelie vertellen.

Werkbeschrijving:

Ik heb de knutsel gemaakt van 80 grams printerpapier

-Kleur de basisplaat met daarop het poppetje met mooie veren in
-Kleur op blad 2 de bladzijden voor het boek in de juiste kleuren in (het staat erboven). De kaft kan iedereen zelf van een mooie kleur voorzien.
-Kleur ook de armpjes in.
-Knip nu de bladzijden en de kaft en armen uit.
-Alle bladzijden moeten dubbelgevouwen worden op de vouwlijn. Ze worden met de kleur naar de binnenkant gevouwen (zie voorbeeld in de pdf)
-Zet de kleuren even rechtop naast elkaar in goede volgorde en lijm steeds de achterkant van de linkerpagina tegen de achterzijde van de rechterpagina van de voorgaande kleur. Dus je doet een beetje lijm op de achterkant van het linkerblad van de kleur rood en plakt het tegen de achterzijde van het rechterblad van de kleur die ervoor staat, in dit geval zwart. Zie het voorbeeldje, doe dit met elke kleur tot je alle kleuren aan elkaar gekoppeld hebt en vouw het geheel nog even goed dubbel. Nu heb je de binnendeel van het boek klaar. (je kunt natuurlijk ook lijm op de achterkant van elk rechterblad doen en dat tegen de achterkant van elk volgende linkerblad plakken) 
-Doe nu lijm op de twee buitenste blaadjes welke geen kleur hebben en plak daar de kaft omheen.
-Lijm het boek nu op de buik van het poppetje. Dus lijm op de blanco achterkant van het boek doen en het erop lijmen in het midden van de buik.
-Doe nu lijm op de korte mouwtjes links en rechts en lijm de armen vast. Het armpje aan de rechterkant heb ik in het boek op de laatste pagina (blauw) vastgeplakt, het andere armpje heb ik gewoon los voor de voorkant van het boek laten zitten. Die zit alleen aan de zijkant met de mouw vastgelijmd, niet bij het handje.

Mocht er iets niet duidelijk zijn mail me dan gewoon even, dan kan ik het even verduidelijken.

DOWNLOAD WERKBLAD