advertentie google

Youtubefilmpje:  https://youtu.be/QkO2y2rAfuA

Ik had zelf een knutsel nodig dat weer zou passen bij blijdschap en ik zat klem, want ik heb al vaker dingen op dat gebied gemaakt en bedenk dan maar weer iets wat leuk is. Maar ik bedacht me bij het krijgen van blijdschap in je hart en het krijgen van een blij hart je toch ook een heel groot geschenk van liefde krijgt. Je krijgt liefde en die liefde is zo groot dat je er blij van wordt, het maakt je hart blij, God maakt jouw hart blij en dat is ook weer te zien aan je gezicht en wat je uitstraalt en hoe je doet. Ik ben dus maar even rond gaan zoeken op bijbelteksten en daar zijn er vele op te vinden die je kunt gebruiken en ook best veel bijbelverhalen waarbij iemand blij wordt vanwege de liefde van God en de wonderen die Hij voor hen deed. En ik heb geprobeerd om iets te maken wat het iets tastbaarder maakt, iets letterlijk uitbeelden alsof je een groot hart krijgt als een soort van brief, een liefdesbrief en je pakt dat hart aan, je neemt het aan en grijpt het vast en je gaat ermee zitten het goed vasthoudend om het nooit meer te laten ontglippen. Dit poppetje zit dus gehurkt als het ware, het zit en het hart kan achter de benen geschoven worden en de armpjes er omheen gevouwen, hij houdt het goed vast, je kunt het hart ook omdraaien en als het goed is zie je de oogjes er net bovenuit. Hij kijkt er overheen, zie mijn hart, dit heb ik gekregen, het is van mij, een groot geschenk om te koesteren en vast te houden. Ik laat verder een beetje los wat je daarbij zou kunnen gebruiken aan verhalen en teksten, ik denk dat dit wel breed bruikbaar zal zijn en iedereen dat ook het beste dan zelf kan invullen.

Werkbeschrijving:

Youtubefilmpje:  https://youtu.be/QkO2y2rAfuA

Ik heb dit werkje voornamelijk gemaakt met 80 grams papier, en ook een testversie van 120 grams papier, beide opties zijn goed te doen.

De pdf bestaat uit 3 bladen, blad 1 en 2 vormen de knutsel, blad 2 en 3 in principe ook maar dan de tekst iets verkort. Mensen die geen tekst willen mogen ook gerust mailen dan lever ik even een pdf aan met blanco cirkel.
Blad 2 bevat het lichaam en de armen/handen en blad 1 bevat de cirkel voor de achterzijde en de voeten en het hoofd. Blad 3 is hetzelfde maar met andere tekst voor degene die dat liever heeft, zelf dus even kijken.

-print blad 1 en 2 uit
-kleur de onderdelen in 
-knip alles uit
-lijm de benen met de voeten en nog een klein stukje voor het lichaam langs, je doet de lijm op de voeten van het basisdeel en nog een klein stukje erboven tot aan de rand van het jasje en daar lijm je dus de benen op vast, de knieën moeten losblijven zodat het hart er later achtergeschoven kan worden. (de benen kunnen ook met dubbele plak)
-lijm de harten met de achterzijde tegen elkaar aan
-Schuif het hart achter de benen van het mannetje
-vouw nu de armen om het hart heen

DOWNLOAD WERKBLAD