Ik had een knutsel nodig bij het thema, wees maar niet bang. Tegelijk kreeg ik het kinderliedje in mijn hoofd met de tekst: Je hoeft niet bang te zijn, want als het moeilijk wordt, leg maar gewoon je hand, in handen van jouw God. Om een knutsel te maken van een hand gelegd in een andere hand dat heeft voor het knutseleffect niet voldoende mogelijkheden, vooral het inkleuren is dan wat eentonig, dus heb ik gekozen voor iets wat ikzelf altijd al heel mooi vond, de persoon gedragen in handen van God. Hij is er altijd en Hij draagt ons als we bang zijn, het dragen heb ik een beetje letterlijk gemaakt door tweehanden aan te leveren welke een jongen, of meisje dragen. Ik lever beide aan.



 

Ik heb twee versies gemaakt. De eerste bladen van het downloadbestand bevatten de meest eenvoudige versie. Daarbij wordt het middendeel tussen de handen uitgeknipt en het hartvormpje van blad twee met de jongen of het meisje wordt dan erachter gelijmd.
De andere versie bestaat uit de bladen met de volledige tekening waarbij de handen een jongen of meisje dragen, maar ik plak er los de handen weer voorlangs, dit geeft een mooi effect, ze komen wat bol te staan en de kinderen hebben er bij ons wattenbolletjes voorlangs gelijmd, die knipten ze doormidden anders werd het geheel wat te overvloedig. Maar zo leek het voor hun idee alsof de persoon in de wolken was, heel dichtbij God. Denk je eens in dat Hij je vasthoudt en Zijn handen zijn heel dichtbij Zijn hart, Hij draagt je hoog in de lucht, je voelt je als in de wolken, je weet dat Hij er is, je hoeft niet bang te zijn, je bent heel ver weg van alles wat je beangstigt. Dat is een mooie geruststellende gedachte en eigenlijk zegt Gods woord ook dat Hij ons omgeeft, Hij is voor ons, achter ons, onder ons, Hij is overal om ons heen en dichterbij dan wij soms beseffen, Hij wil ons door alle moeiten heen dragen, heel dichtbij Hem vasthouden, koester die gedachte en die wetenschap dat Hij zoveel van ons houdt en daarom zelfs Zijn leven gaf om dit te kunnen bewerken. Doordat Hij Zijn leven gaf was de weg vrij tot God en tot Hem. Hij laat ons op vele manieren Zijn liefde zien, ook door ons te dragen. Als wij dichtbij Hem leven zullen we de geborgenheid voelen en ervaren.

Werkbeschrijving:

Kleur de basisplaten in.
Er zijn twee versies.
De basisplaat op blad 1 inkleuren, binnenste stuk tussen de handen uitknippen.
Hartvorm met jongen of meisje van blad 2 inkleuren en uitknippen en achter de handen plakken.

Kleur de basisplaat van blad 3 of 4 in. 
Kleur ook de handen op blad 5 in, ik heb zelf deze handen op een gekleurd 120 grams papier geprint.
Knip de handen uit, vouw de plakstrookjes naar achteren.
Doe lijm  op de plakstroken en lijm de handen mooi over de basisplaat heen.
De handen komen nu iets bol te staan.
Plak eventueel watten er als wolken omheen. 

DOWNLOAD WERKBLAD