Ook dit werkje hoort bij de Intocht in Jeruzalem. Hier zie je de stadsmuur met de poort als basisplaat, deze heb ik zelf geprint op stevig gekleurd karton, dit kan natuurlijk ook op wit, maar dan zou ik toch voor stevig papier kiezen (bijv. 160 grams). De basisplaat uitknippen en de strook onder de muur naar voren vouwen op de vouwlijn.De plaatjes op het andere blad van de kinderen met palmtakken en Jezus op de ezel kunnen uitgeknipt worden. De plaatjes hebben aan de onderkant een plakstrook die naar achteren gevouwen wordt. Daarmee plak je de plaatjes op de onderste (omgevouwen) strook aan de muur.
De kinderen heb ik nog een vouwstrookje gegeven aan de zijkant zodat het plaatje niet krom gaat hangen. Met dat plakstrookje kunnen de afbeeldingen aan de muur bevestigd worden en blijven ze op een leuke afstand van de muur staan.
Voor Jezus op de ezel heb ik een vlak gemaakt die in harmonicavorm gevouwen kan worden en achter het hoofd van Jezus kan worden geplakt. Zo komt ook Jezus mooi rechtop. Bij mijn voorbeeld op de foto had ik dit nog niet gedaan. Het is geen noodzaak maar ik denk dat het daardoor wel iets mooier overkomt.

DOWNLOAD WERKPLAAT